Opera masaüstü tarayıcıları için pil tasarrufu özelliğini yayınladı

Opera masaüstü tarayıcıları için pil tasarrufu özelliğini yayınladı

Çinli konsorsiyumun teklifine olumlu yanıt vermeyen Opera Software, tarayıcılarını yeni özelliklerle geliştirmeye devam ediyor. Bu kez masüstü tarayıcılarında pil ömrünü uzatan özelliğini yayına aldı.

Windows ve OSX sürümlerinde kullanılabilecek olan bu özellik şimdiye kadar test sürecindeydi ama bugün itibarıyla kararlı sürüm şeklinde yayınlanmış. Bu özellik tahmin edeceğiniz üzere Opera'nın yerleşik reklam engelleme yazılımı kullanıyor ve Chrome kullanımına göre pil ömrünü yüzde 50'ye kadar uzatıyor.

Kısacası dizüstü bilgisayarınız ile normalde yarım saat internette gezinebilecekken bu modu kullanarak bu süreyi 1 saate kadar çıkarabiliyorsunuz. Tabi bu tüm cihazlar ve işletim sistemleri için geçerli değil.

opera-tarayici2

Opera, yüzde 50 tasarruf oranını Windows 10 kullanan bir dizüstü bilgisayar kullanarak yapmış ama söz konusu pil ömrü olunca yüzde 10'luk bir iyileşmeyi kim istemez?

Opera, bu tasarrufu sağlamak için arkaplandaki sekmelerin aktivitesini sınırladığını ve işlemci kullanımını daha verimli bir hale getirdiğini ifade ediyor. Apple'ın Mac bilgisayarlarında Safari ile benzer bir tekniği varsayılan olarak kullandığı ve pil ömrünü olumlu yönde etkilediği düşünülürse Opera'nın bu yeni özelliğinin sürekli kullanılabileceği aklıma geliyor. Elbette Safari kadar kararlı bir kullanıcı deneyimi sunup sunmayacağı ayrı bir soru işareti.

Hatırlatmak gerekirse Opera Mart ayında reklam engelleme özelliğini, Nisan ayında da VPN özelliğini tanıtmıştı. Dilerseniz aşağıda Opera'nın pil ömrü için yaptığı testi görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.