Markafoni, AdWords kullanarak marka dışı reklam getirisini nasıl yüzde 352 artırdı?

Markafoni, AdWords kullanarak marka dışı reklam getirisini nasıl yüzde 352 artırdı?

Dijital reklam yatırımlarından tatmin edici sonuçlar almak markalar için tam bir baş ağrısı. Türkiye'nin en büyük e-ticaret şirketlerinden Markafoni'nin pek sık duymadığımız türden bir başarı hikayesiyle karşımıza çıkmış olması bu nedenle ilginç. AdWords odaklı yeniden hedefleme kampanyasıyla marka dışı reklam harcamalarından elde ettiği geliri yüzde 352 oranında arttırdığını duyuran Markafoni, kampanyasının detayları Think with Google blogundan paylaşıldı.

E-ticaret mağazasında 50 bin ürün satan Markafoni'nin reklam kampanyası, 7 milyon müşterisine ait verileri kullanarak, arama ağı kampanyalarından elde edilen geri dönüşü arttırma hedefini gerçekleştirmesini sağlamış. Şirketin performans pazarlama ajansı SEM ile birlikte çalıştığı kampanyada önce Markafoni’nin CRM segmentleri Google Analytics 360'a aktarılmış. Bu sayede yeniden hedefleme segmentleri oluşturan şirket, AdWords'de bu segmentleri alakalı reklamlar ve özel bir teklif stratejisi ile hedefleyerek sonuca ulaşmış.

Markafoni kampanyayla marka dışı arama ağı reklamlarında, tıklama oranının yüzde 49 arttığını söylüyor.  Akla gelen ilk soru ise marka dışı tıklama maliyetlerindeki artış. Şirket, farklı segmentlerde yapılan teklif optimizasyonunun, marka dışı tıklama maliyetlerini yüzde 163 artırdığını paylaşıyor. Buna karşın hedefli olmayan kampanyalarda görülmemiş bir dönüşüm oranıyla bu artış kompanse ediliyor. Markafoni'nin kampanyayla marka dışı dönüşüm oranında yüzde 986 artış yaşandığı belirtiliyor. Bu da marka dışı edinme maliyetinde genel olarak yüzde 76'lık bir düşüşe tekabül ediyor.

Detaylar için vaka çalışmasının paylaşıldığı Google bloguna gidebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.