Geçen hafta yayın durduran ZETE, LIFT bünyesine dâhil oldu

Geçen hafta yayın durduran ZETE, LIFT bünyesine dâhil oldu

Bünyesinde Campaign, Autocar, FourFourTwo, Stuff ve Junior by Campaign gibi yayınları barındıran Lift Content Factory, geçtiğimiz hafta yayınına son veren ZETE'nin isim hakkını ve sitesini devraldı. ZETE'nin kurucusu ve sahibi olan Nurcan Akad, bundan böyle yayın danışmanı olarak desteğini sürdürecek. Konuyla ilgili Facebook profilinde bir açıklama yayımlayan Akad, "zete.com’un aynı kadrosu ve duruşu ile yola devam etmesinin kendisi için öncelikli olduğuna" dikkat çekti.

Bugün ZETE'de yayımlanan "Geri döndük" başlıklı haberle de detayları verilen gelişme, "1 Haziran’da üzüntüyle durdurduğumuz yayınımıza, zete.com’un bağımsız çizgisinin korunması ve devamlılığının sağlanmasını önemseyen yayıncı kuruluş Lift Content Factory’nin attığı adımla ve aynı kadro ile geri dönüyoruz." spotuyla duyuruldu.

Konuyla ilgili görüşünü almak için aradığımız Ömer Erdem, "bu gelişmenin bir satın alma operasyonu gibi algılanmasını istemediklerini" dile getirerek, "Benim için ZETE önemli bir değerdi ve yok olması içime sinmedi. Paralel bazı düşüncelerimiz de vardı. Bundan böyle ZETE, bizim yuvamızda yayın hayatına devam edecek." şeklinde konuştu.

ZETE

Nurcan Akad, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Lift Content Factory, zete.com’un yarattığı değerin, bunca yıl boyunca verilen emeğin ve bağımsız/ objektif habercilik çizgisinin korunması ve devamlılığının sağlanması için adım attı ve zete.com bugün Lift Content Factory bünyesinde yeniden yayın hayatına döndü.

Campaign, Autocar, FourFourTwo, Stuff ve Junior by Campaign gibi kendi alanında öncü ve özgün dergilerin yayıncısı LIFT ile zete.com yoluna daha da güçlenerek devam edecek.

ZETE’nin tablet olarak yayınına başladığı günden bu yana takipçisi olan ve sosyal medya hesapları ile her zaman destek veren LIFT’in kurucusu Ömer Erdem’e her şeyden önce hayran olduğum ‘okur sorumluluğu’ nedeniyle teşekkür ediyorum. Benim için zete.com’un aynı kadrosu ve duruşu ile yola devam etmesi çok önemliydi.

ZETE, yayın hayatına yeni nesil okuru hedefleyen modern, farklı, yenilikçi, haftanın 7 günü okurlarına sunduğu farklı konseptlerdeki dergi ilaveleriyle haber çeşitliliği olan sempatik bir içerik platformu olarak başladı. Ama bunu sürdürebilmek bir noktadan sonra mümkün olamadı. zete.com’un LIFT bünyesinde, hayalini kurduğum bu özelliklerine de yeniden kavuşabileceğini umuyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.