Türkiye e-ticaret pazarının büyüklüğü 24,7 milyar TL

Türkiye e-ticaret pazarının büyüklüğü 24,7 milyar TL

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) "Türkiye e-Ticaret 2015 Pazar Büyüklüğü" raporunu paylaştı. Aylık 15 bin ve üzerinde ziyaretçiye sahip e-ticaret sitelerini değerlendirerek hazırlanan raporda B2B satışlar hariç tutulmuş, yani sadece B2C ve C2C işlemler kapsama alınmış.

tubisad-e-ticaret

Türkiye'de e-ticaret pazar büyüklüğü

Ülkemizdeki e-ticaret pazarının geçen yıla oranla yüzde 31 arttığını belirten rapor pazarın 18,9 milyar TL'den 24,7 milyar TL'ye arttığını paylaşıyor. Online perakende, çok kanallı perakende, tatil ve seyahat sektörleri yüzde 31 ile 33 arasında büyürken, online yasal bahis yüzde 22 büyüme ile bu kategorilerin büyüme hızının altında kalmış.

tubisad-e-ticaret-buyuklugu

Sitelere bağlı değişim

Sadece pazar hacmini değil, pazarda yer alan site sayılarını da paylaşan raporda dikkat çeken detaylar mevcut. Seyahat sektöründe 326 siteden 129 siteye düşen tatil ve seyahat kategorisi, pazarın büyümesine rağmen sitelerin azalması ile dikkat çekiyor.

Çok kanallı perakende kategorisinde ise seyahat kategorisine göre tam ters etki mevcut. Pazar 6,5 milyar TL'den 8,5 milyar TL'ye yükselirken e-ticaret sitesi sayısı da 272'den 385'e yükselmiş. Sadece online perakende satış yapan e-ticaret sitelerinde ise hafif bir küçülme söz konusu.

tubisad-5

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.