Medium, daha güçlü içerik beslemesi için Superfeedr'ı satın aldı

Medium, daha güçlü içerik beslemesi için Superfeedr'ı satın aldı

Nisan ayında 50 milyon dolarlık yeni yatırım turunu duyuran Medium, yeni nesil blog altyapısı güçlendirecek bir satın alma yaptı. Gerçek zamanlı içerik besleme hizmetleri sunan Superfeedr artık bir Medium şirketi olarak çalışarak.

Biraz açmak gerekirse Superfeedr, sunduğu besleme API'si ile RSS, Atom ve JSON akışlarını yönetmeyi kolaylaştırıyor. Yayınlanan veya tüketilen içeriklerin bildirim sürecini kolaylaştırarak zamandan ve kaynaklardan tasarruf sağlıyor. WordPress.com'da 2010 yılında kullanılmaya başlanan ve RSS'ten daha hızlı içerik ulaştırma hedefindeki PubSubHubbub protokolüyle uyumlu servislerle uyumlu çalışıyor.

Daha önce Betaworks ve Mark Cuban'dan tutarı açıklanmayan bir yatırım alan Superfeedr, bundan sonra Medium'un içerik dağıtımında önemli bir rol alacak. IFTTT, About.me, Etsy gibi bilinen girişimlerin kullandığı Superfeedr, bağımsız bir girişim olarak hizmet vermeye devam edecek.

Superfeedr

RSS okuyucu kulllanımı her ne kadar azalmış olsa da Medium'un içerik dağıtımı ve diğer bloglardan içerik çekme konusunda büyüyen bir hacmi var. Dolayısıyla bu akışı daha iyi yönetilmesi Medium için önem arzediyor.

Yayıncılar için yeni gelir modellerini de duyuran Medium'un bundan sonra güçlü bir platform olma yolunda yürüdüğünü pekâla söyleyebiliriz. Yeri gelmişken bizim de Adrazzi blogunu Medium üzerine kurduğumuzu hatırlatmış olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.