Çalışanların anonim olarak iş verenleri yorumladığı Glassdoor, 40 milyon dolar yatırım aldı

Çalışanların anonim olarak iş verenleri yorumladığı Glassdoor, 40 milyon dolar yatırım aldı

İş ilanları için en şeffaf pazar yeri olma iddiasıyla 190 ülkeden 440 bin şirkete ulaşan Glassdoor, yeni bir yatırım aldı. Henry Ellenbogen ve T. Rowe Price liderliğinde 40 milyon dolar yatırım alan Glassdoor'un bu turuna Google Capital ve Tiger Global gibi halihazırda yatırımcısı olan isimler  katıldı.

Bugüne kadar aldığı yatırım miktarını 200 milyon doların üzerine çıkaran Glassdoor'un bu turuyla ilgili ilginç olan noktalardan ilki girişimin, finansal desteğe acil ihtiyaç duymadığını söylemesi. Kasasında hala nakti olduğunu belirten girişim, birçok halka açık şirketten daha fazla gelir yarattığını iddia ediyor. Yatırım alması ise daha çok gördüğü ilgiyi fırsata çevirmesine bağlı, yine yapılan açıklamalara göre.

Kurucuları arasında Expedia ve Zillow’un kurucu ortağı olan Rich Barton‘ın da bulunduğu Glassdoor, 2007 yılından bu yana adayların işyerleri hakkında birinci elden bilgi alması için önemli bir kaynak sağlıyor. Özellikle işe alım süreçlerini standardize eden büyük kurumsal şirketlerin bu süreçte adaylara nasıl yaklaştığı; ya da belirli pozisyonların avantajları, zorlukları, maaş aralıkları gibi birçok bilgi Glassdoor’da çalışanlar tarafından anonim olarak paylaşılıyor.

İş verenlerse Glassdoor’u iş ilanlarını yayınlamak ve sitenin analitiklerinden faydalanmak gibi amaçlarla kullanıyor. Glassdoor bugün veritabanında 500 bin şirkete ait bilgilerin olduğunu ve bunların 4 bininin ücretli müşteriler olduğu belirtiliyor.

Bugün 11 pazarda faaliyet gösteren Glassdoor aldığı yatırımla, yeni pazarlara açılarak büyümeye devam etmeyi ve platformunda machine learning desteğini güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu sayede iş ilanları ve adaylar arasında daha iyi eşleşme yapılabileceği ön görülüyor. Glassdoor'un yatırımla birlikte değerlemesini bir milyar dolara yaklaştırdığı belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.