Hepsiburada kendi dağıtım şirketini kurmaya hazırlanıyor!

Hepsiburada kendi dağıtım şirketini kurmaya hazırlanıyor!

Hepsiburada-kargo-yeniDoğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Temmuz 2015'te pazar yeri açılımı yapan Hepsiburada.com hakkında önemli rakamlar ve bilgiler açıkladı. Hepsiburada.com'un Doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika (EEMEA) ve Rusya’yı kapsayan bölgede en büyük e-ticaret şirketi konumunda olduğunu (burada hangi büyüklüğün referans alındığını bilemiyoruz) söyleyen Hanzade Doğan Boyner, bu bölgede e-ticaret denince akla gelen ilk markanın Hepsiburada.com olmasını hedeflediklerini söylüyor.

Pazar yeri, toplam cironun yüzde 40'ını getiriyor

Fortune Türkiye'de yayınlanan bilgilere göre Hepsiburada.com, cirosunun yüzde 40'ını pazar yeri üzerinden elde etmeye başlamış bile. Pazar yeri platformunun büyümesi yüzde 100’ün üzerinde ve bu platformda 2 binin üzerinde kayıtlı mağaza yer alıyor. Satıştaki tekil ürün sayısı 1.5 milyon adete ulaşmış.

"Dağıtım şirketi kuracağız"

Fortune-Hepsiburada-AmazonAylık ziyaret sayısının Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezinin 10 katından fazla olduğunu söyleyen Hanzade Doğan Boyner, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan, 100 bin metrekare büyüklükteki depoya yapılan yatırımdan bahsediyor ve Hepsiburada'nın bir dağıtım şirketi kuracağını açıklıyor;

"Çok büyük yatırım yaptık. Biz bu yatırımı inşaat ve arsaya değil tamamını operasyon merkezinin teknolojisine, otomasyona, raf sistemlerine yaptık. Burayı bu hizmeti almak isteyen tüm markalara ve mağazalara açacağız. Hayatı kolaylaştıracak diğer yatırımlarımızdan biri; dağıtım şirketi kurmak. Bu konuda, Türkiye’deki dağıtım ve kargo şirketleri e-ticaretin hızına adapte olamadılar. Bu yatırımımızla, İstanbul içi dağıtımımızı yıl sonuna kadar kendimiz yapmayı planlıyoruz. Aynı gün teslimat ve randevulu teslimat konularına ağırlık veriyoruz.”

Aynı gün sipariş şirketi olabilir

Bu açıklama Hepsiburada.com'un aynı gün teslimat şirketi kuracağına dair bazı duyumlarımızı doğruluyor. Konuya ilişkin alacağımız yeni bilgileri en kısa sürede sizlerle paylaşmayı umuyoruz. Bildiğiniz gibi Hepsiburada'nın D Ödeme Sistemleri ile ödeme hizmetleri alanına da giriş yapacağını paylaşmıştık.

Son olarak röportajda verilen diğer rakamları paylaşmadan geçmeyelim;

  • Hepsiburada.com, 150 binden fazla ürün çeşidine sahip.
  • Son üç sene içinde 'teknoloji üssüne' 125 milyon TL yatırım gerçekleştirilmiş.
  • Ayda 17 milyon ziyaretçi ağırlanıyor.
  • Hepsiburada deposunda 1.2 milyon adet ürün yer alıyor.
  • Ayda 2 milyon ürün sevkiyatı gerçekleştiriliyor.
  • Türkiye’de akıllı telefon penetrasyonu yüzde 60’ları geçti.
  • İnternetten alışveriş oranı ABD’de yüzde 17, Avrupa’da yüzde 11, İngiltere’de yüzde 17, Türkiye'de sadece yüzde 1,5.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.