FitWell geniş veri entegrasyonuyla gerçek zamanlı koçluk hizmeti için hazırlanıyor

FitWell geniş veri entegrasyonuyla gerçek zamanlı koçluk hizmeti için hazırlanıyor

Fitness koçluğunu mobile getiren FitWell, geçtiğimiz yıl sonunda dünya çapında 620 bin üyeye ulaştığını duyurmuştu. Bugun bu sayıyı 912 bine çıkardığını söyleyen girişim, kullanıcılarının sağlık ve egzersiz verilerini daha kapsamlı bir şekilde toplamak üzere geniş veri entegrasyonunu devreye aldı.

Birçok giyilebilir cihaz ve sağlık uygulaması ile eşleştirme özelliği Fitbit, Garmin, Jawbone, Withings, Misfit Wearables gibi giyilebilir cihazlar ve Strava, Runkeeper, MyFitnessPal, 23andMe, Argus, FatSecret, Moves gibi popüler sağlık uygulamalarını da FitWell için veri noktaları hale getiriyor. Kullanıcılar, FitWell’in kendi takip özelliklerine ek olarak diğer uygulamalarla gerçekleştirdikleri aktiviteleri de FitWell'e aktarabiliyor ve verilerin tek yerde toplanmasını sağlayabiliyor.

Kurulduğu ilk günden bu yana sağlık uygulamasını bu veriler üzerinden geliştirerek daha kişisel ve daha proaktif bir fitness uygulaması haline gelmeyi hedefleyen FitWell için geliştirme oldukça önemli. Zira "Amacımız veri girişini mümkün olduğunca pürüzsüz hale getirerek ileriki sürümlerde tanıtacağımız anlık koçluk hizmetlerimiz için temel oluşturmak" diyor FitWell CEO'su Barış Özaydınlı. FitWell'in bir sonraki versiyonunun, yapay zeka desteğiyle anlık bağlamsal verileri değerlendirerek kullanıcılara gerçek zamanlı koçluk yapması planlanıyor.

FitWell ve diğer sağlık uygulamaları için en büyük riskse, tüketicilerin pek azının sporu bir yaşam şekli haline getirmesi. Hevesle alınan üyelikler ve egzersiz ekipmanlarının çok geçmeden ikinci el satışa çıkması ya da çamaşır askısı haline gelmesine maalesef aşinayız. FitWell ise bu (olası) ataleti, yaptığı yenilik ve işbirliklerle aşmaya çalışıyor. Yakın zamanda Migros ile işbirliğini duyuran FitWell, kullanıcıların her attığı 10 bin adım için Money Club kartlarına 1 Money yüklemeye ve bunları premium üyelik satışı için kullandırmaya başlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.