Yemek Sepeti soruşturmasında Bolbol.com şikayetçi oldu, Nevzat Aydın savunma yaptı

Yemek Sepeti soruşturmasında Bolbol.com şikayetçi oldu, Nevzat Aydın savunma yaptı

YemekSepeti.comrekabet kurallarını ihlal ettiği iddiasıyla hakkında soruşturmada sözlü savunmasını yaptı.  Yemek Sepeti A.Ş. temsilcileri aleyhteki iddiaları kabul etmezken, YemekSepeti'nin kurucu ortağı ve CEO'su Nevzat Aydın da bizzat söz aldı ve girişimlerinin Türkiye için bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Kısaca hatırlatmak gerekirse ilk olarak Nisan 2015'te gündeme gelen soruşturmanın 31 Mayıs 2016'da (yani) gerçekleşeceği geçtiğimiz Nisan ayında açıklanmıştı. O gün geldi ve hem Yemek Sepeti'nin savunmasını hem de Yemek Sepeti aleyhinde görüş bildiren şirketleri öğrenmiş olduk.

İdari para cezası isteniyor

Sabah'ın yayımladığı ek bilgilere göreyse soruşturma heyeti yetkilileri "Yemek Sepeti'nin yemek siparişi ve servisi platformlarında hakim durumda bulunduğunu ve "En Çok Kayrılan Müşteri Şartı" uygulamaları ile rakip platformlarda daha iyi koşullar sunulmasının önlenmesinin pazarda dışlayıcı etkiler doğurduğunu" ifade etmiş. Söz konusu yasanın ilgili hükümlerinin ihlal edildiği kanaatine ulaşan heyet, Yemek Sepeti'ne idari para cezası uygulanması gerektiğini paylaşmış.

Bolbol.com, Yemek Sepeti aleyhine görüş bildirdi

soruşturma heyetinin ardından, daha önce ismi açıklanmayan Bol Bol Gıda AŞ adına Faruk Kayabaşı ile Grand Fast Food temsilcisi Hakan İmay söz almış.

Piyasada haksız rekabet uygulamaları ile karşılaştıklarını ve bu nedenle zor durumda kaldıklarını ifade eden Kayabaşı, Bolbol.com'un kapanma noktasına geldiğini söylerken; Hakan İmay da sözleşmelerinin haksız şekilde feshedildiğini savunmuş.

Nevzat Aydın: Yemek Sepeti Türkiye'nin tek garaj projesidir

Yemek Sepeti AŞ adına söz alan ilk isim Şahin Ardıyok;

"Yemek Sepeti öncesinde siparişler, buzdolabının ön yüzündeki 'sticker'lar kadardı. Daha az çeşit, daha az kalite söz konusuydu. Yemek Sepeti'nden sonra sipariş vermek kolaylaştı, düşük işlem maliyeti oluştu. Böylece yüksek tüketici refahını görmekteyiz. Yemek Sepeti ve benzer platformlar inovasyona dayalı şirketlerdir ve herhangi bir rekabet ihlali söz konusu değildir. Ceza verilmemesini talep ediyoruz."

açıklamasında bulunmuş. Ardıyok'tan sonra söz alan Yemek Sepeti AŞ CEO'su Nevzat Aydın ise bunun sadece bir soruşturma veya para cezası anlamına gelmediğini belirterek, daha dikkat çekici bir açıklamada bulunmuş;

"Kendimi hiçbir yerde savunmak durumunda kalmamıştım. Yemek Sepeti, bu ülkeden çıkan tek garaj projesidir. En ufak bir leke olmayan hikayemize leke sürdürmek istemiyorum.

Rakiplerin başarılı olmamalarının nedeni biz değiliz, kendileri... Rakibin yoluna taş koymak gibi yaklaşımlar hiçbir zaman söz konusu olmadı. Bütün amacımız sadece ve sadece kullanıcıya en uygun ürünü, en indirimli şekilde sunabilmek. Yemek Sepeti, ülkenin gurur kaynaklarından birisi. Bu, 15 senelik güzel bir hikaye. Buradan bir ceza çıkmayacağını temenni ediyorum. Bu hikayeye gölge düşmesi, isteyeceğim en son şey."

İki saat süren soruşturmanın nihai kararının en geç 15 Haziran'da açıklanması bekleniyor. Soruşturmanın sonucu da yakalayıp sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.