Stripe CEO'su: PayPal'ın Türkiye'de kapanmasıyla Atlas yoğun ilgi görmeye başladı

Stripe CEO'su: PayPal'ın Türkiye'de kapanmasıyla Atlas yoğun ilgi görmeye başladı

Stripe CEO'su Patrick Collison, Türkçe ilk tweet'lerini bugün attı. PayPal'ın Türkiye operasyonlarını durdurması "şerefine" atılan tweet'ler, Stripe Atlas'a dikkat çekiyor. Patrick, Türkçe tweetstorm'unda Stripe Atlas'ın Türkiye'deki startup'lardan yoğun ilgi görmeye başladığını söylüyor.

Stripe'ın geçtiğimiz Şubat'ta tanıttığı Stripe Atlas hizmeti ABD’de şirket kurmak isteyen girişimcilerin, fiziksel olarak ABD'de bulunma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.  ABD'de uzaktan şirket kurmanızı sağlayan Atlas üzerinden banka hesabınızı oluşturabiliyor ve girişiminiz için ödeme almaya başlayabiliyorsunuz. Bunun için -banka hesabı açma, şirket kurma vs. dahil- 500 dolar ödediğiniz servis, sizden aldığınız ödeme başına standart Stripe komisyonu alıyor. Servis yeni girişimcileri henüz davetiyeyle kabul ediyor.

PayPal'ın kapanışıyla birlikte Stripe Atlas önünde Türkiye'den girişimcilerin davetiye taleplerinde ciddi bir artış olmuş gibi görünüyor. Stripe CEO'su son gelişmelerden dolayı Türkiye'den başvurulara bir tür öncelik tanınacağını ve taleplerin birçoğuna olumlu yanıt vereceklerini belirtiyor. Yani Türkiye'den Atlas'a başvuran bir startup'sanız büyük olasılıkla yakın zamanda davetiye talebiniz kabul edilecek.

PayPal'ın Türkiye faaliyetlerini durdurmasıyla birlikte Stripe Atlas ve benzeri çok sayıda servisin Türkiye'den girişimciler tarafından keşfedilip, kullanılmaya başlanacağına şüphe yok. Girişimciler bilir, her zaman bir çözüm vardır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.