Salesforce 2.8 milyar dolarlık Demandware satın almasıyla e-ticarete iddialı bir giriş yapıyor

Salesforce 2.8 milyar dolarlık Demandware satın almasıyla e-ticarete iddialı bir giriş yapıyor

Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) devi Salesforce, bu alandaki iddiasını e-ticaret taşıyor. Dünya çapında kurumsal şirketler için e-ticaret altyapısı sağlayan Demandware'i satın aldığını duyuran Salesforce, bu agresif ilk adımı için yaklaşık 2.8 milyar dolar ödüyor.

Salesforce'un 2.8 milyar dolarlık Demandware satın almasını duyurduğu açıklamasında, yeni bir milyar dolarlık bulut servisi işi kurgulayacağı haberini veriyor. Demandware entegrasyonuyla Salesforce Commerce Cloud adında yeni bir servis sunmaya başlayacak olan Salesforce, bu servisi halihazırda müşterilerine sunduğu Customer Success Platform'unun ana parçalarından biri haline getirecek. Salesforce böylelikle var olan müşterilerine e-ticaret tarafında yeni teklifler sunarken aynı zamanda e-ticaret tarafından birçok yeni müşteriyi hedefleyebilecek.

2004 yılında kurulan Demandware, 2012 yılında New York Borsası'ndan halka açılmış ve bugün yaklaşık 1.75 milyar dolar piyasa değerine ulaşmıştı. Delaware'in e-ticaret bulutu desteği sağladığı müşteriler arasında Godiva, Puma, Adidas, Lacoste ve L'oreal gibi çok uluslu şirketler yer alıyor.

Salesforce 2017 mali ikinci çeyrekte tamamlamayı planladığı satın alma işlemiyle birlikte önümüzdeki yıl gelirlerini 100-120 milyon dolar arttırmayı planlıyor. Salesforce 2017 yılını yaklaşık 2 milyar dolar gelirle kapatacağını ön görüyor.

Açıklamada Gartner'ın dünya çapında e-ticaretin yıllık yüzde 14 hızla büyüyerek 2020 yılında 8.5 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacağı beklentisi paylaşılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.