iyzico, PayPal alternatifi ve Stripe Atlas rakibi yeni çözümü iyziCrossborder'ı duyurdu [Güncellendi]

iyzico, PayPal alternatifi ve Stripe Atlas rakibi yeni çözümü iyziCrossborder'ı duyurdu [Güncellendi]

PayPal Türkiye ayrılığı, geçici de olsa, en çok Türkiye'de uluslararası çalışan (potansiyel) girişimcilere zarar verecek. Zira  "Bir PayPal hesabı aç ve işe başla" kuralı artık çalışmayacak. Türkiye'de PayPal kullanan iş yerlerinin yüzde 84’ünün dış pazarlara satış yaptığı düşünüldüğünde, pazarda ciddi bir boşluk oluşacağı aşikar.

Neyse ki boşlukları dolduracak yeterli sayıda alternatif var ve görünüşe göre bunlara yenileri eklenmeye devam edecek.  Türkiye'nin en yenilikçi startup'larından iyzico, bu ihtiyaca en hızlı yanıt verenlerden biri. iyziCrossborder adlı yeni servisini sunmaya hazırlandığını duyuran online ödeme girişimi, Türkiye'den şirketlerin yurt dışından ödeme almasını sağlıyor.

iyzico CEO'su Barbaros Özbugutu, iyzicrossborder'ı duyuran tweet'i, iyzicrossborder'ın Stripe Atlas'a rakip bir çözüm olduğu izlenimini veriyor. PayPal'ın kapanışıyla birlikte Stripe CEO'sunun Türkçe tweet'lerle öne çıkardığı ürün, girişimcilerin ABD'de uzaktan şirket kurup, ödeme almasını sağlıyor. iyzico'nun rakip ürünün lansmanını yapması için daha doğru bir zaman muhtemelen olamazdı.

Ürünle ilgili detayları kısa süre içinde paylaşıyor olacağız.

Güncelleme: iyzico, dövizle ödeme kabul etme özelliği olarak tanımladığı iyziCrossborder’ı resmen duyurdu. iyzico tarafından iletilen açıklamaya göre Türkiye'den yurt dışına satış yapan iyzico müşterilerinin ödeme almasını sağlayacak olan çözüm ilk etapta,  ABD Doları, Euro, İngiliz Sterlini ve İran Riyali ile yapılacak ödeme işlemlerine destek verecek. Çözümün Temmuz 2016 itibarıyla 190 farklı ülkenin para birimini kapsayacak şekilde genişletilmesi planlanıyor.  

iyziCrossborder'ın yalnızca ödeme değil, ürün teslimatı sürecinde de şirketlere destek olacak şekilde çalışmalar yapıldığı paylaşılan notlar arasında. iyzico CEO'sı Barbaros Özbuğutu ilgili açıklamasında, iyziCrossborder çalışmalarını hızlı biçimde sürdürürken, bir yandan da Türk şirketlerinin yurt dışına sattıkları ürünlerin teslimatını kolaylaştıracak bazı işbirliği projelerini yakında duyuracakları haberini veriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.