iOS ve Android'de dikkati çeken sağlık-fitness uygulamaları

iOS ve Android'de dikkati çeken sağlık-fitness uygulamaları

Günlük hayatın akışı içinde sportif aktivitelere az ya da çok zaman ayıranların sayısı hızla artıyor. Ofis çalışanları merdiven çıkarken veya öğle yemeği için bir mekana yürürken aslında kaslarını hareket ettirmeyi başarıyor. Ayrıca formuna dikkat edenlerin önemli bir kısmı spor merkezine gitmeye zaman ayıramayabiliyor. Bu nedenle günlük aktivitelerini ve beslenme düzenini kayıt altına alma ve değerlendirme ihtiyacı hissediliyor. Bunlara ek olarak, bazen hareket etmek için bile ekstra bir motivasyona gereksinim duyulabiliyor. Sağlık ve fitness uygulamaları ise mobil kullanıcılara bu gibi konularda çözüm sunarak hayatlarını kolaylaştırmak adına önemli girişimlerde bulunuyor. Beslenme düzeni oluşturmada, sportif aktivitelere yönlendirmede, doğru gıdalara yönelerek kilo vermede mobil uygulamalar oldukça etkili olabiliyor.

Ayağa kalkacak enerjiyi bile kendinizde bulamadığınız anlarda bile sizi destekleyen ve hedeflerinizi başarabileceğinize inandıran bir mobil uygulama ile sağlığınızı korumayı istemez miydiniz? İster yaşam koçu ister sadece bir mobil uygulama deyin, sağlık/fitness uygulamalarının diğer işlevlerini de öğrendiğinizde sağlıklı bir yaşam için adım atmanın çok da zor olmadığını rahatlıkla görebileceksiniz.

İşte birbirinden işlevli sağlık/fitness uygulamaları...

Nike+ Training Club

En iyi sağlık/fitness uygulamalarından Nike+ Training Club

Bir anlamda spor hocalığı görevi gören Nike+ Training Club uygulaması, kullanıcılarının diledikleri yerde yapabileceği 100’den fazla antrenman yöntemi sunuyor. Videolarla desteklenen egzersizler sesli ipuçları ile zenginleştiriliyor ve adım adım görüntülerle sporseverlere kılavuzluk ediyor. Ayrıca beslenme önerileri ve yarışmalar sayesinde kullanıcının motivasyonunu da artıran Nike+ Training Club’da tıpkı bir sosyal ağ gibi arkadaş çevresi ile birlikte antrenmanlar gerçekleştirilebiliyor, paylaşımlar yapılabiliyor.

İndirmek için: iOS, Android

Diyetkolik

En iyi sağlık/fitness uygulamalarından Diyetkolik

Asıl amacı öğünleri kontrol altına almak olan Diyetkolik mobil uygulamasında uzman diyetisyenlerin hazırladığı diyet listelerinden faydalanılabiliyor, egzersiz yöntemleri hakkında bilgi alınabiliyor ve gıdaların besin değerleri hakkında bilgi sahibi olunabiliyor. Besinleri kayıt altında almak gibi temel özellikleri ücretsiz olarak sunulan uygulamada diyetisyenlerden kişiye özel listeler ve öneriler alabilmek için üyelik paketleri satın almak gerekiyor. Öğün öncesi ve su tüketimi hatırlatmaları yapan uygulama, kullanıcılara form tutma süreçlerini günlük, haftalık, aylık, yıllık olarak görüntüleyebilme ve değerlendirme imkanı sunuyor. Ayrıca Diyetkolik uygulamasının Türk girişimciler tarafından geliştirilmesi de dikkatleri çekiyor.

İndirmek için: iOS, Android

NexTrack

En iyi sağlık/fitness uygulamalarından Nextrack

NexTrack, tüm spor aktivitelerini kayıt altına alarak çabalarınızın puanlara dönüşmesini ve ödüllendirilmesini sağlayan bir uygulama. 200 farklı aktiviteyi algılayabilen uygulama, interaktif oyunlarla hareketli bir yaşama kavuşmayı ve kilo kontrolü sağlayabilmeyi oldukça kolaylaştırıyor. NexTrack mobil uygulaması; yalnızca İngilizce, Portekizce ve İspanyolca dillerini destekliyor.

İndirmek için: iOS, Android

Argus

En iyi sağlık/fitness uygulamalarından Argus

Form tutmanız için ihtiyacınız olan hemen her şeyi bünyesinde barındıran Argus ile besinlerden aldığınız kalorileri kayıt altında tutabilir, GPS desteğiyle aktivitelerinizi görüntüleyebilir, farklı egzersizler öğrenebilirsiniz. Bunlara ek olarak kalp ritmini ölçebilme, uyku performansını görüntüleyebilme ve gıdaların barkodlarını okutarak besin değerlerini öğrenebilme gibi özellikler de Argus’un diğer göze çarpan özellikleri arasında yer alıyor. Bu uygulama ile tüm aktivitelerinizi ve öğünlerinizi görüntüleyebilir ve günlük ipuçları ile aktivitelerinizi destekleyebilirsiniz.

İndirmek için: iOS, Android

Endomondo

En iyi sağlık/fitness uygulamalarından Endomondo

Koşu, bisiklet, yürüyüş gibi mesafe kaydedilen sportif faaliyetlerdeki performansı ölçümleme imkanı tanıyan Endomondo uygulaması, kullanıcılarına mobil spor eğitmenliği hizmeti veriyor. GPS ile gidilen mesafeyi ölçebilen uygulama kullanıcılarına aktivite sırasında sesli yönlendirmelerde bulunuyor, harita üzerinde kat edilen mesafeyi gösteriyor ve spor yaparken müzik dinleterek motivasyonun yükselmesine katkıda bulunuyor.

İndirmek için: iOS, Android

MyFitnessPal

En iyi sağlık/fitness uygulamalarından MyFitnessPal

Gün içinde tüketilen gıdaları kaydederek besin değerlerine göre ölçüm yapan MyFitnessPal uygulamasında kullanıcılar aldıkları besinleri görüntüleyebiliyor, hangi öğünde nasıl bir beslenme düzeni izlendiğine dair izlenim elde edebiliyor. Kilo, yaş, boy, günlük aktivitelere göre özelleştirilebilen günlük kalori ihtiyacına göre kilo kontrolü sağlamak kolaylaşabiliyor. Ayrıca diğer birçok mobil uygulama ile eş zamanlı çalışabilen MyFitnessPal, sportif aktivitelerden sonra ne kadar kalori kaybedildiğini de kayıt altına alarak öğünlerin kalorisi ile karşılaştırma yapabilmeye imkan veriyor.

İndirmek için: iOS, Android

FitWell

En iyi sağlık/fitness uygulamalarından Fitwell

Yakılması gereken kalorileri, tüketilmesi gereken su miktarını, alınması gereken besin değerlerini gösteren FitWell uygulaması, adım sayar özelliği ile dikkati çekiyor. Kapsamlı aktivite kayıt işlevi sayesinde günlük ve haftalık olarak raporlar sunan FitWell, kullanıcılarını profesyonel antrenörler ve beslenme uzmanlarının yönlendirmeleri ile hedeflerine ulaştırıyor. Bu yönü ile kişisel eğitmenlik ve yaşam koçluğu görevi gören FitWell uygulaması, bir Türk girişimi olarak da öne çıkıyor.

İndirmek için: iOS, Android

Carrot Fit

En iyi sağlık/fitness uygulamalarından Carrot Fit

Benzerlerinin aksine farklı bir yöntemle kullanıcıları motive etmeye çalışan Carrot Fit, hedeflere ulaşılamadığında iğneleyerek ve başarısızlığı yüze vurarak kilo kontrolü sağlamaya yarayan bir uygulama. Farklı bir bakış açısıyla yola çıkan uygulama; kişisel egzersiz önerileri sunuyor, kalori hesabı yapıyor ve hedeflere ulaşıldığında uygulama yükselterek veya abur cubur yemeye izin vererek kullanıcılarını ödüllendiriyor. Uygulama şimdilik yalnızca iPhone ve iPad kullanıcılarına ve 7,99 TL karşılığında sunuluyor.

İndirmek için: iOS

Lose It!

En iyi sağlık/fitness uygulamalarından Lose It!

Mobil kullanıcıların kendi belirleyeceği hedeflerine özel planlar sunarak kalori hesabı yapmalarına imkan sağlayan Lose It! uygulaması, belli miktardaki kalorilere sahip yemek tarifleriyle form tutmak isteyenlere alternatif öğünler de sunuyor. Uygulama; hedeflerin günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak görüntülenerek karşılaştırılmasına ve başarı durumunun sosyal ağlarda paylaşılabilmesine de izin veriyor.

İndirmek için: iOS, Android

Siz de sağlıklı yaşam konusunda size destek olacak mobil uygulamalardan yararlanmak isterseniz, bu uygulamaları deneyebilirsiniz. Kalori ve mesafe hesaplamaları, diyet ve fitness hayatınız için en büyük destekçiniz neden cebinizde olmasın?

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.