Yapı Kredi, Silikon Vadisi ödüllü FikriMobil yarışmasının kazananlarını açıkladı

Yapı Kredi, Silikon Vadisi ödüllü FikriMobil yarışmasının kazananlarını açıkladı

Türkiye'nin önemli bankalarından biri olan Yapı Kredi, Silikon Vadisi ödüllü mobil uygulama geliştirme yarışması FikriMobil'in kazananlarını açıkladı. Yarışmada ilk 3'e giren üniversite öğrencileri, toplam 30 bin TL nakit ödül kazandı.

Kısaca bahsetmek gerekirse FikriMobil 2016, Aralık 2015’te başvuru almaya başlamıştı ve alınan 401 başvuru içinden 9 ekip finale kalmayı başardı. Yapı Kredi Genel Müdürlük Binası’nda 26 Mayıs'ta gerçekleştirilen final gününde de dereceye giren ekipler belirlendi.

Birincilik ödülü yazılım öğrenmeyi kolaylaştıran Scode oldu

Türkiye genelinden yüzlerce projenin başvurduğu FikriMobil'de birinci seçilen uygulama, küçük yaştaki kullanıcıların kodlama becerilerini artırmayı hedefleyen Scode oldu. Oyunlaştırma teknikleri kullanan uygulamanın geliştiricileri Silikon Vadisi'ne gitme hakkının yanısıra 10 bin TL nakit ödül ve Microsoft Türkiye’de Yaz Okuluna katılma hakkı kazandı.

FikriMobil'de ikinci seçilen ve 15 bin TL kazanan ParkKolay adlı uygulama ise adından da anlaşılacağı üzere aracını park etmek isteyen kişileri uygun otoparklara yönlendiren uygulama. Üçüncü seçilen ve 5 bin TL ödül kazanan 5Second adlı uygulama ise insanların reklam algısını, ürün ve marka bilinirliğini analiz etmeyi hedefleyen bir uygulama.

Yapı Kredi, genç üniversite öğrencilerini teşvik etmek adına sadece ilk üç dışındaki bazı girişimci adaylarını da ödüllendirdi. Kişilerin gittikleri mekanlarda video ile check-in yapabilecekleri ve yorum ekleyebilecekleri uygulamayı geliştiren Molocate, 1 yıl IBM Developer Works Premium üyeliği kazandı. Moodie ekibi ise çeşitli kriterler ile izleyicileri analiz ederek, kullanılan puanlama altyapısı ile izleyiciler için en iyi film alternatiflerini önerme fikriyle KWORKS Girişimcilik Araştırma Merkezinde Ön Kuluçka’ya girmeye layık görüldü.

Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri ve Operasyon Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, bu yıl FikriMobil’e katılan ekiplerin ve uygulamaların daha iyi söyleyerek hem geleceğe umutla bakmamız gerektiğini hem de önümüzdeki dönemde bu tür organizasyonların devam edeceğinin sinyalini vermiş oldu.

Yarışmanın jüri ve mentor listesini fikrimobil.com'da bulabilir, gelecek dönem başvuları için takibe alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.