Volvo sürücüye hiçbir durumda ihtiyaç duymayan elektrikli otomobil geliştiriyor

Volvo sürücüye hiçbir durumda ihtiyaç duymayan elektrikli otomobil geliştiriyor

Sürücüsüz ve elektrikli otomobiller konusunda çalışma yapmayan otomotiv şirketi kalmadığını söyleyebiliriz. Volvo da bunlardan ancak yarışta ön sıralarda yer almasını sağlayacak yeniliklere ciddi yatırımlar yapan az sayıda firmadan biri. Son yaptıkları tanıtımlar da heyecan uyandırıcı nitelikte.

Bugün aslında sürücüsüz otomobil olarak karşımıza çıkan bir çok otomobil projesinin ''tam anlamıyla'' otomobillere özerklik kazandırdığını söylemek güç. Bunun nedeni ise otomatik pilot, veya sürücüsüz mod devreye alındığında mevcut sistemlerin hala acil durumlarda sürücünün kontrolüne ihtiyaç duyması. Üstelik önümüzdeki beş yıllık süreçte hiçbir otomobil üreticisi de kesin bir dille tam özerk sürücüsüz otomobiller geliştireceğini ifade edemiyor. Volvo ise yaptığı açıklamada diğer rakiplerinden sıyrılarak sürücüye hiçbir durumda ihtiyaç duymayacak bir sürücüsüz otomobil sistemi geliştirdiği duyurdu.

Volvo'da Güvenlik ve Sürücü Destek Teknolojileri bölümüne liderlik eden Erik Coelingh'ın yaptığı açıklamaya göre şirket gelecek yıl DriveMe adını verdiği otomatik pilot projesinin testlerine gerçek yollarda başlayacak. DriveMe yüklü Volvo otomobiller ilk başta 100 sürücüye sunulacak ve Göteborg, İsveç, Londra ve Çin'de belirlinecek şehirlerde test edilmeye başlanacak. Şirket DriveMe üzerinde yaptığı testleri ve araştırmaları da ilerleterek 2020 yılında sürücüye hiçbir durumda ihtiyaç duymayacak asıl projesini sürücülere sunmayı planlıyor.

Güvenlik konusunda dünyanın en saygın otomobil üreticisi olan Volvo'nun böyle iddialı bir açıklama yapmış olması çok önemli. 2020 ve sonrasında birçok otomobil üreticisinin sürücüsüz otomobillerini satışa çıkmarmayı planladığını düşünürsek rekabetin çok sert geçeceğini tahmin etmek güç değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.