No Man's Sky'ın çıkış tarihi ertelendi, yapımcısı ölüm tehditleri aldı

No Man's Sky'ın çıkış tarihi ertelendi, yapımcısı ölüm tehditleri aldı

2016 yılının en fazla beklenen video oyunlarından olan No Man's Sky'ın piyasaya çıkış tarihi daha önce 21 Haziran olarak açıklanmıştı. Ancak oyunun yapımcısı Hello Games çıkış tarihini 2 ay erteleyince sosyal medyada olanlar oldu.

''Open World'' olarak adlandırılan türdeki No Man's Sky'da oyununda uzay dolaşarak milyarlarca farklı gezegeni keşfedebiliyorsunuz. Oyuncular tarafından yaklaşık 2 yıldır büyük bir merakla beklenen oyunun 21 Haziran tarihinde bilgisayar ve Playstation 4 platformlarında yayınlanacağı açıklanmıştı. Ancak video oyun endüstrisinde oyunların ertlenmesi oldukça sık karşılaşanan bir durum. Yapımcı şirket Hello Games oyunun çıkış tarihini Ağustos olarak değiştirdiklerini açıkladıktan sonra ise yapımcılar bazıları çok uç noktada olmak üzere büyük bir tepkiyle karşılaştılar.

Sosyal medya üzerinden başlatılan tepki kampanyalarının geldiği en uç nokta ise Hello Games'in başındaki isim olan Sean Murray'in ölüm tehditleri aldığını açıklaması. Fanatizmin son boyutu olarak nitelendirebileceğimiz konu oldukça düşündürücü aslında. Çünkü Sean Murray'ın başında olduğu ekip sıfırdan bir proje başlatıyorlar, yaptıkları çalışma çok beğenilerek kendi kemik kitlesini oluşturuyor ardından da Murray ölüm tehditleri alıyor. Tehditlerin eyleme dönüşmemesini umut ederek No Man's Sky'ın Ağustos ayında çıkmasını bekleyeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.