Jack Dorsey'nin çalışanlara hisse bağışlama kararının önü açıldı

Jack Dorsey'nin çalışanlara hisse bağışlama kararının önü açıldı

'Küçük bir şeyin büyük parçası olmaktansa büyük bir şeyin küçük bir parçası olmayı tercih ederim.’ diyerek hisselerinin bir kısmını çalışanlarıyla paylaşacağını açıklayan Jack Dorsey, yatırımcıları bölse de yönetim kurulu onayını almayı başardı.

Hızlıca hatırlayalım; Jack Dorsey Twitter'a kalıcı CEO olarak atandıktan sonra çalışanların şirkete bağlılığını artırmak için hisselerinin yaklaşık 1/3'ini (6,8 milyon hisse) çalışanların hisse havuzuna bağışlayacağını duyurmuştu. Bu oran da Twitter hisselerinin yüzde 1'ine denk düşüyordu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde borsa ve sermaye piyasalarını denetleyen ve düzenleyen U.S. Securities and Exchange'e gönderilen resmi dokümanlara göre Dorsey'in bu istediği yatırımcılardan onay almış ve uygulanabilir hale gelmiş. Üstelik Twitter'ın eski ve yeni çalışanlarıyla servis sağlayıcıların da bu bağıştan faydalanabileceği belirtiliyor ama bu hisse paylaşımının hangi süreçte uygulanacağı belirtilmiyor.

Bazı yatırımcılar red oyu kullandı

Her halükarda bu paylaşımın çalışanlar için olumlu olduğuna şüphe yok. Ancak bazı yatırımcılar bu bonkörlükten pek de memnun olmamış. Zira dokümanlara göre beklenen daha yüksek sayıda bir yatırımcı grubu Dorsey'in bu hareketine karşı oy kullanmış.

Bu durum Dorsey'nin yönetim kuruluna veya kendine olan güvenini zedelemiş midir bilinmez ama Twitter'ın zor günlerinin devam ettiğini söylemek mümkün. Dorsey hisse paylaşım sözünü verdiğinde 200 milyon dolar eden hiseler, şu anda 98 milyon dolar ediyor...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.