Jawbone akıllı bileklik üretimini durdurarak bu alandan çekiliyor

Jawbone akıllı bileklik üretimini durdurarak bu alandan çekiliyor

jawboneJawbone şaşırtıcı bir hamle yaparak UP serisi akıllı bilekliklerinin üretimini durdurdu. Bunun yanında şirketin elindeki UP stoklarını da üçüncü parti satıcılara satarak envanterini boşalttığı belirtiliyor.

Yaklaşık 5 yıl önce akıllı bileklik pazarına giriş yapan Jawbone kullanıcılar için daha çok spor yaparken performanslarını ölçümleyebilecekleri bileklikler üretiyordu. Şirket zaman içerisinde birçok UP(UP2, UP3 ve UP4) serisi akıllı bilekliğini kullanıcılara sunmuştu. Ocak ayında aldığı 165 milyon dolarlık yatırımı da özellikle klinik çalışmalarda kullanılacak akıllı bileklerde kullanacağını açıklayan şirketin bu hamlesinin oldukça radikal olduğunu söyleyebiliriz.

Daha da ilginç olanı ise Jawbone'un blueetooth kulaklıklarında da önemli indirimler yaparak bu ürün envanterini de tamamiyle elinden çıkarma planları yaptığının konuşulması.UP serisi akıllı bileklerin satışı her ne kadar kötü olmasa da şirket bir türlü istediği pazar payına ulaşamamıştı. Şirketin yaptığı bu radikal hamlelerden sonra farklı bir alana veya ürün gamına konsantre olacağını bekleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.