Para transferi girişimi TransferWise'ın değerlemesi 1,1 milyar dolara yükseldi

Para transferi girişimi TransferWise'ın değerlemesi 1,1 milyar dolara yükseldi

Londra merkezli finansal teknoloji girişimlerinden TransferWise, yeni yatırım turuyla değerini 1,1 milyar dolara yükseltti.

Ocak 2015'te Facebook’un para transferi hizmeti için görüştüğü söylenen TransferWise, 58 milyon dolar yatırım almış ve Eylül 2015'te toplam 90 milyon dolar yatırımla 1 milyar dolar değerlemeli finansal teknoloji girişimleri listemize girmişti. Techcrunch'ın haberine göre ise 26 milyon dolarlık ek bir yatırımla TransferWise'ın değerlemesi 1,1 milyar dolara yükselmiş.

Yeni yatırım turuna Baillie Gifford yatırım şirketi liderlik ederken mevcut yatırımcılar da bu tura katılmış ki TransferWise'ın yatırımcı listesinde Andreessen Horowitz, Richard Branson, Valar Ventures, Index Ventures, IA Ventures ve Seedcamp gibi önemli isimler yer alıyor.

Avrupa ve ABD'deki ofislerinde 600'den fazla kişiye iş veren Transferwise, bundan sonra gelirlerini artırmak için büyümeyi hedefliyor zira şu anda zarar eden girişimler kategorisinde yer alıyor.

Diğer yandan geçtiğimiz Şubat ayında Transferwise'ın 70 milyon dolarlık bir yatırım alacağı rivayet edilmişti. Fakat CEO Taavet Hinrikus, Transferwise büyüklüğünde bir şirketin yatırım ve borçlanma gibi farklı şekillerde fon toplama şansı olduğunu ifade ediyor. Geçen yılki havanın değiştiğini ama gerçekleşen yatırımdan memnun olduğunu da ekliyor.

Bildiğiniz gibi Square'ın de dahil olduğu çeşitli 'unicorn' girişimler borsa da isteneni verememiş veya düşük değerlemelerle borsanın yolunu tutmuştu. Yatırımcıların son durak olan 'gong sesi'ni önemsediğini düşünürsek Trasferwise'ın da bu noktada beklenen yatırımı neden alamadığını anlamlandırmaya çalışabiliriz.

Transferwise'ın ABD'de güvenilir/yasalara uygun olmamakla itham edilmesi de işin ayrı bir boyutu ama CEO Hinrikus bu konudaki eleştirileri kabul etmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.