500 Istanbul, mobilde kullanıcı alışkanlıklarını analiz eden Skyfunnel'a tohum yatırım yaptı

500 Istanbul,  mobilde kullanıcı alışkanlıklarını analiz eden Skyfunnel'a tohum yatırım yaptı

Mobil uygulamalar için kullanıcı bağlılığı ve dönüşüm oranlarını arttrma plaftormu olarak tarif edebileceğimiz Skyfunnel'ı hatırlarsanız sizlere daha önce tanıtmıştık. Bugün de 500 İstanbul'dan tohum yatırım aldığını öğrendiğimiz girişim, kullanıcılarına yani mobil uygulama sahiplerine SaaS modeliyle hizmet veriyor.

Öğrenen algoritması sayesinde mobil platformlar üzerindeki kullanıcı davranışlarını analiz eden Skyfunnel; son kullanıcıların uygulamaya olan bağlılığını arttırmak ve dönüşüm oranlarını yükseltmek için çeşitli çözümler sunuyor. Örneğin Skyfunnel ile bir mobil uygulama sahibi olarak kullanıcılarınızın daha yüksek oranlarda 'in-app purchase' yani uygulama için satın alma yapmalarını sağlayabilirsiniz.

skyfunnel-gorsel

Girişimcilerden öğrendiğimize göre kurulduğu tarih olan Ağustos 2015'ten bugüne daha çok 'startup' müşterilere sahip olan Skyfunnel; toplamda 75 milyonun üzerinde kullanıcı verisi işlemiş. Diğer yandan müşterilerinin yüzde 80'i ABD'de ikamet eden Skyfunnel, 500 Startups'ın bölgedeki etkisini de kullanarak hızla büyüme niyetindeymiş. Ayrıca tam da bu noktada girişimin kuruluşu sonrasında merkezini San Francisco'ya taşıdığını hatırlatabiliriz.

Bu arada girişimin kısa vadede pazarlama otomasyonun alanında yer alan diğer oyuncularla entegre olmayı planladığını ekleyelim. Yatırım sonrası Skyfunnel'ın mobil oyun pazarına odaklanacağı ise öğrendiğimiz bilgiler arasında yer alıyor.

Yatırım miktarını her iki taraf da açıklamadı ancak 500 İstanbul'un yapısı gereği söz konusu yatırımın 50 bin dolar civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Bu arada 500 İstanbul da Skyfunnel ile 3. yatırımına imza atmış oldu. Hatırlarsanız 500 İstanbul birinci yatırımını Carbon'a, ikinci yatırımını da ErasmusInn'e yapmıştı.

Mobil uygulama dünyasında kullanıcı edinme masraflarının her geçen gün daha da arttığını ve Skyfunnel ile benzer işi yapan girişimlerin (örneğin Microsoft'a 'exit' eden Capptain) yakın zamanda önemli başarılara imza attığını düşünecek olursak Skyfunnel'ın potansiyelinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Girişim hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.