eBay Türkiye dahil 47 ülkede faaliyet gösteren Ticketbis'i 165 milyon dolara satın alıyor

eBay Türkiye dahil 47 ülkede faaliyet gösteren Ticketbis'i 165 milyon dolara satın alıyor

ebay

eBay, biletler için online pazar yeri Ticketbis'i satın almak üzere anlaşmaya vardığını duyurdu. İspanya merkezli Ticketbis, bugün aralarında Türkiye, Latin Amerika ve Asya ülkelerinin olduğu 47 pazarda faaliyet gösteriyor. eBay, satın almayla birlikte kendi biletleme platformu StubHub'ı alanının en iddialı şirketlerinden biri haline getirmeyi planlıyor.

eBay'in açıklamasında anlaşmanın finansal karşılığından bahsedilmiyor ancak TechCrunch'ın haberine göre, konuya yakın kaynaklar biletleme platformuna 165 milyon dolar biçildiğini belirtiyor.

Açıklamada bugün ABD'de pazar lideri olan StubHub'ın satın alma sürecinden sonra Latin Amerika, Avrupa ve Asya-Pasifik'e açılarak, bilet pazar yerleri arasında işlem hacmi ve uluslararası erişim açısından küresel lider haline geleceği not ediliyor. 2006 yılında kurulan StubHub, son birkaç yıldır küreselleşme ivmesini arttırıyor. 2012'de Birleşik krallık'a açılan platform, Eylül 2015'te Almanya ve Mayıs 2016'da Meksika'ya açılmıştı.

eBay'in büyüme lokomotifi StubHub

eBay biletleme platformuyla ilgili uzun vadeli planlarından bahsetmiyor ancak şirketin büyümesinin son dönemde StubHub'a bağlı olarak gerçekleştiği yorumlarını görüyor olmamız ilginç bir not. eBay'in en hızlı büyüyen işi StubHub satışları yıllık yüzde 34 artış göstermişti 2015'te. StubHub, geçen yılı toplam 725 milyon dolar gelirle kapattı ve bu tüm eBay gelirlerinim yaklaşık yüzde 9'una denk geliyordu. Dördüncü çeyrekte StubHub'ın brüt satış hacmi yüzde 30 büyüyerek bir milyar doları bulurken, eBay'in toplam brüt satış hacmi yerinde sayarak 21.8 milyar dolarda kalmıştı.

2014'te sessiz sedasız Türkiye'ye açılan Ticketbis, geçtiğimiz yıl bizimle platformu üzerinden ilk yılda iki binden fazla satış işlemi yapıldığını paylaşmıştı. Bundan sonra Ticketbis'in (ya da StubHub'ın) ismini çok daha sık duymaya başlayabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.