Ayda ortalama 160 milyon sayfa gösteren Hürriyet Emlak, 'Temiz Tapu' özelliğini devreye alıyor

Ayda ortalama 160 milyon sayfa gösteren Hürriyet Emlak, 'Temiz Tapu' özelliğini devreye alıyor

2015 yılında Türkiye genelindeki konut satışlarının 1 milyon 289 bin 320 adete ulaşarak Cumhuriyet tarihinde bir rekor kırdığını düşünecek olursak emlak portallarının da ne kadar büyük bir pazarda yer aldığına vurgu yapabiliriz.

Kullanıcılarına 1 milyon ilan içinden arama ve seçim yapabilme şansı sunan Hürriyet Emlak; 2016'nın ilk 4 ayında geçen yıla göre yüzde 25 büyümüş. Şirketten aldığımız bir diğer bilgiye göre platform aylık 160 milyon sayfa gösterimine de ulaşmış.

Son olarak 'Temiz Tapu' projesini duyuran (çok yakında devreye girecek) platform; sokak görünümü sunabilmesi, emlakçı puanı özelliği ve yine kullanıcılarına fayda sağlama amacıyla gerçekleştirdiği sigorta şirketi iş birlikleriyle öne çıkıyor.

Temiz Tapu'dan başlamak gerekirse; önümüzdeki haftalarda duyurulacak olan bu yenilik sayesinde emlak alma niyetinde olan Hürriyet Emlak kullanıcıları söz konusu gayrimenkulün tapusunu baştan aşağı inceletebilecek. Böylelikle gayrimenkulün değerini düşürebilecek, ileride satılmak istendiğinde satış işlemini zorlaştırabilecek ya da kullanımı sırasında sorun teşkil edebilecek konular hakkındaki incelemeye Hürriyet Emlak üzerinden ulaşabilecek olan kullanıcılar, FU Gayrimenkul ile gerçekleşecek olan bu projeyle beraber kendilerini daha güvende hissedebilecek.

hurriyet-emlak-ekran-goruntusu

Hürriyet Emlak'ın öne çıkan bir diğer özelliğiyse Google Maps'in street view yani sokak görünümü özelliğini platformuna entegre etmiş olması. Ayrıca emlakçı puanı ile platformda yer alan emlakçıları kendi içinde puanlayan ve bu puanı arama sonuçlarındaki sıralamaya da yansıtan Hürriyet Emlak; diğer yandan sigorta şirketleriyle yaptığı anlaşmalar sonucunda yeni ev kiralayan veya satın alan kullanıcılarına özel fırsatlar sunmaya çalışıyor.

Kuşkusuz diğer online sektörlerde olduğu gibi emlak platformlarında da mobil trafik gün geçtikçe artıyor. Şirketten aldığımız bir diğer bilgiye göre Hürriyet Emlak'ın mobil trafiğinin yüzde 60'ı mobil uygulamaları üzerinden geçiyormuş. Bu arada Hürriyet Emlak'ın Android ve iOS platformlarında yer alan uygulamalarının toplam indirilme sayısı ise 1 milyonun üzerinde.

Cenk Angın: Ekonomimizin yükselen yıldız olan gayrimenkul sektörü, dijital tarafta da parlayan bir yıldıza dönüştü

1 Nisan 2016 itibarıyla siz Webrazzi okuyucuları için tanıdık bir isim olan Cenk Angın, Hürriyet Emlak Genel Müdürü olarak göreve başlamış. Haberimizde son olarak Cenk Bey'e emlak sektörü ve online emlak platformlarını sorduğumuzda kendisi şunları söyledi: "Ülkemizde, özellikle son 10-15 yılda, sürekli yükselen yıldız olan gayrimenkul sektörü, son dönemde dijital tarafta da parlayan bir yıldıza dönüştü ve ilgi odağı haline geldi. Zaman zaman ekonomimizde yaşanan dalgalanmalara rağmen, en güvenilir limanlardan biri olarak kalmayı başaran gayrimenkul sektörüne yatırımlar hız kesmiyor.

Dolayısıyla, ekonomimizin lokomotifi olan bir sektöre adım atmış olmamdan dolayı çok memnunum. Bu arada gayrimenkul sektörü, 2016'ya da çok hareketli başladı ve aynı şekilde devam ediyor."

Sizleri online emlak platformları hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.