Airbus üç boyutlu yazıcıyla ürettiği elektrikli motosikleti satışa çıkartıyor

Airbus üç boyutlu yazıcıyla ürettiği elektrikli motosikleti satışa çıkartıyor

Airbus-APWorks-Light-Rider-elektrikli-motosikletAirbus'ın alt kolu olan APWorks üç boyutlu yazıcı kullanarak elektrikli bir motosiklet ürettiğini duyurdu. Birçok bakımdan gelişmiş özelliklere sahip olan motorsikletin ilk serisi satış için hazır.

Light Rider adı verilen motorsiklet 35 kilogram ağarlığında. Bu ağırlığı ile dünyanın en hafif motorsikletleri arasında yer alıyor. Motorsikletin üretildiği hammadde ise oldukça ilginç. APWork tarafından geliştirilen hammadde aslında alüminyumun bir türü niteliğinde. ''Scalmalloy'' ismi verilen özelleştirilmiş alüminyum hem hafif hem de neredeyse titanyum kadar sağlam ve dayanıklı.

Saatte 80 km hıza ulaşabilen motorsikletin 0-45 km/s hıza ulaşması ise yalnızca 3 saniyesini alıyor. Üzerinde elektrikli batarya bulunan Light Rider tam dolu şarj ile 60 km mesafe katedebiliyor. APWorks yaptığı açıklamada Light Rider'dan 50 tane ürettiğini ve bir motorun maliyetinin 56.100 dolar olduğunu açıklamış. 2 bin dolar depozito ödeyerek sınırlı sayıdaki Light Rider'dan bir tanesini satın alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.