Trampa: Para geçmeyen ikinci el eşya ilan uygulaması

Trampa: Para geçmeyen ikinci el eşya ilan uygulaması

Günümüzde kullanıcılar, hayatlarını organize edebilecek asistanlar olarak kullandıkları mobil uygulamalar aracılığıyla pek çok işlemi kolaylıkla halledebiliyorlar. Bilgiye ulaşmak, oyun oynayarak eğlenmek ve tabi ki alışveriş yapmak bunlardan ilk akla gelenleri. Alışveriş uygulamaları denildiğinde ise son zamanlarda özellikle ikinci el ilan uygulamalarının ciddi bir yükselişi olduğunu söylemek mümkün.

İşte iOS ve Android mobil uygulama mağazalarında yer alan Trampa da bu ilan uygulamalarından biri. Fakat önemli bir farkı var; bu ilan uygulamasında para geçmiyor. Kelime anlamı “Değişim” olan Trampa bunun yerine kullanıcıların artık kullanmadıkları eşyaları sahip olmak istediği diğer eşyalar ile takas etmelerine aracılık ediyor. Balıkesirli Dijitaladam ekibinin hazırladığı uygulamanın çıkış noktası ise “Birinin çöpü, diğerinin hazinesidir“ sözü.

Trampa’ya sosyal ağ hesaplarınız ile kayıt olabiliyor ve birkaç adımda takas yapmak istediğiniz ilanı ekleyebiliyorsunuz. Kısa bir onay sürecinden sonra ilanınızın yayına alındığı konusunda bir bildirim aldıktan sonra, yayındaki ilanınıza diğer kullanıcıların verdiği takas tekliflerini görmeye başlıyorsunuz. Aynı şekilde, siz de ilanınız yayınlandıktan hemen sonra ilgilendiğiniz diğer ilanlar için teklif vermeye başlayabiliyorsunuz. Takas teklifiniz, diğer kullanıcı tarafından kabul edildikten sonraysa aranızda karşılıklı iletişim kurabileceğiniz bir mesajlaşma paneli açılıyor.

Farklı yaklaşımı Trampa’ya 5 binden fazla üye kazandırdı

Bu yıl 4 Mart’ta Android ve 2 hafta sonrasında ise iOS uygulama mağazalarında yayına giren Trampa, kullanıcıların ihtiyaçlarına etkili şekilde yanıt veren, kullanışlı arayüzü ile üye sayısını 3 ay gibi bir süre içerisinde 5 bin üyeye ulaştı. Yüzlerce ilan verme ve takas işlemi gerçekleştirilen platforma çok kısa bir süre önce tohum (seed) yatırımı da geldi.

Oğuz Uslu, Doruk Atak, Hüseyin İnan ve projeye sonradan dahil olan Tağmaç Şengörenoğlu ortaklığında hayata geçen Trampa’da bazı kullanıcılar artık kullanmak istemedikleri ev eşyalarının ötesine geçerek imarlı arsa ve daire gibi ilanlar da vermeye başlamışlar.

Bununla beraber çok kısa önce bir turizm firması da Trampa üzerinden takas yoluyla otobüs bileti vermeye başladı. Böylece kullanıcıların para dışındaki her türlü teklifi karşılığında otobüs bileti elde etme şansları doğmuş oldu. Bu teklif anı zamanda Trampa üzerinde sponsorlu ilan olarak görünüyor ve girişimcilerden aldığım bilgilere göre sponsorlu ilan modeli de girişimin şimdilik tek gelir modeli olacak.

Eğer denediyseniz siz de Trampa ile ilgili görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilir ve alternatif uygulamalarla karşılaştırmalarınızı da yazabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.