Apple, Hindistan'da bir hızlandırma programı başlatacak

Apple, Hindistan'da bir hızlandırma programı başlatacak

Apple, Hindistan'ın üzerine gitmeye devam ediyor. Daha önce Hindistan'da bir geliştirici merkezi açacağını duyuran şirket şimdi de bir girişim hızlandırma programı başlatacağını açıkladı.

Uzun bir süre sonra Çin'deki satışları düşen Apple, yükselmekte olan ve herhangi bir erişim engeli ile karşılaşmadığı Hindistan pazarına daha fazla odaklanmaya başlıyor. Geliştirici merkezi ile ilk adımı atan Apple'ın yeni adımı da iOS uygulama tasarım ve geliştirme üzerine bir hızlandırma programı.

2017 yılında başlayacak

Paylaşılan bilgilere göre bu program Bangalore'da hayata geçirilecek ve 2017 yılının başında Hindistanlı yetenekleri içeri almaya başlayacak. Ülkedeki uygulama geliştiricilerini desteklemek isteyen Apple, bu program ile yetenekli kişileri bir ileri noktaya taşımayı hedefliyor.

Apple'ın verdiği bilgilere göre Bangalore, Hindistan'da teknoloji girişimlerinin en yoğun olduğu şehir ve Bangalore'da teknoloji sektöründe çalışanların sayısı 1 milyonun üzerinde.

Hindistan pazarının dudak uçuklatan potansiyeli

Apple'ın bu ilgisi elbette mantıklı sebeplere dayanıyor. Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan, aynı zamanda dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı konumunda. 220 milyon akıllı telefon kullanıcısıyla ABD'yi geride bırakan Hindistan'ın arkasındaki potansiyel ise elbette ABD'nin ulaşamayacağı seviyede.

Diğer yandan Apple'ın Hindistan'da sadece 5,8 pazar payına sahip olması da Hindistan pazarında pekala agresif olabileceğini gösteriyor.

Hindistan'daki geliştirici ekosistemi hakkında övgü dolu sözler söyleyen Tim Cook, bu ülkeden çıkacak uygulamaların tüm dünyaya açılacağını da söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.