Yeni ilaç keşiflerini hızlandırmayı hedefleyen Polizom, String Ventures’dan tohum yatırımı aldı

Yeni ilaç keşiflerini hızlandırmayı hedefleyen Polizom, String Ventures’dan tohum yatırımı aldı

Yeni ilaç keşifleri için hızlı molekül testleri geliştiren teknoloji girişimi Polizom, String Ventures’dan tohum yatırımı aldı.

Şu anda Kadir Has Üniversitesi iNEO Kuluçka Merkezi girişimlerinden olan (khasineotto.com) Polizom, geliştirdiği yazılımla yeni ilaç keşfi için milyarlarca molekülü test etmesi gereken ilaç firmalarına 40 kat daha hızlı çalışan bir çözüm vaad ediyor. Genel amaçlı grafik kart işlemcisi (GPGPU) teknolojilerinden faydalanarak hazırlanan girişim şu anda kapalı test aşamasında. Müşteri portfoyü ise bağımsız araştırmacılardan ilaç şirketlerine kadar uzanıyor.

Hesaplamalı Biyoloji ve Biyoinformatik master programı mezunu, Bilgisayar Mühendisliği’nde doktora öğrencisi olan Serkan Altuntaş ile Kadir Has Üniversitesi Biyoinformatik ve Genetik Bölümü doktora öğrencisi Sırbistanlı Teodora Djikic tarafından kurulan Polizom, teorik ilaç keşfi alanında dünyanın en çok kullanılan çevrimiçi uygulaması olmayı amaçlıyor.

1-2 yıllık süreci 1-2 aya indirmeyi hedefliyor

Kurucu ikili, yeni ilaç keşfi sürecinin teorik bilgisayar hesaplamalarıyla geçen ilk 1-2 yıllık kısmını hızlandırarak 1-2 aya indirmeyi amaçlıyor ki normalde yeni bir ilaç keşfinin 10 yıl kadar sürdüğü paylaşılıyor.

Geçtiğimiz Mart ayında imzalandığını öğrendiğimiz yatırımın Polizom'u AR-GE ve ekip anlamında bir ileri noktaya taşıyabilir. Şu anda 5 kişiden oluşan Polizom ekibi de bu konuda istekli görünüyor. Özellikle yüksek performanslı bilimsel hesaplama ve moleküler modelleme konularıyla ilgilenen kişileri ekibine katmak istiyor.

Hatırlatmak gerekirse Polizom, daha önce de Geleceğin Patronları Yarışması'nda finale kalan girişimler arasındaydı. 2015 yılının Mayıs ayında TC. Sanayi Bakanlığı’nın Teknogirişim Sermaye Desteği'ni alan girişm, Kadir Has Üniversitesi iNEO TTO Kuluçka Merkezi’nde kendine bir yer bulmuştu.

String Ventures ise daha önce Vizera Labs ve FlightRecorder yatırımlarıyla aklımıza geliyor.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.