Line Man: Mesajlaşma uygulaması Line kargo ve sipariş teslimatına başlıyor

Line Man: Mesajlaşma uygulaması Line kargo ve sipariş teslimatına başlıyor

Popüler mesajlaşlaşma uygulamalarından Line şimdi de talebe dönük hizmetlere el atıyor. Özellikle Asya'da popüler olan Line, Tayland'da pilot bir çalışma başlattığını açıkladı.

Line'ın kullanıcılarının yaklaşık yüzde 70'i Tayland, Japonya, Tayvan ve Endonezya'da ama bildiğiniz gibi Türkiye'ye de giriş yapmış, hatta bir ara Türkiye'de televizyon reklamlarına giriş yapacak kadar ilgi göstermişti. Tabi bu yeni hizmeti için seçilen pilot ülke Türkiye değil, Tayland. Zira Tayland'da 30 milyondan fazla Line kullanıcısı olduğu biliniyor ve Line daha önce de bazı yeniliklerini (müzik, video...) ilk olarak Tayland'da yapmıştı.

Line Man'ler yollarda

Sunulacak hizmete gelirsek, Line artık motosikletli bir hizmet ağıyla kullanıcıların farklı taleplere yanıt verecek. Line Man (Line Adamı) olarak adlandırılan bu hizmet için kendi kadrosunu kurmayan mesajlaşma uygulaması, Lalamove adlı lojistik girişimiyle anlaşılmış.

Yeşil renkli mont giyen bu görevliler, kurye, yiyecek ve market siparişi gibi işlerde kullanılabilecek. Yani hem kurye hem de yerel siparişler için kullanılabilecek. Tayland'da başarılı olması halinde diğer ülkelere yaygınlaştırılacak.

Line'ın 218 milyon kullanıcıya sahip olduğu düşünülürse böyle bir çıkışın oldukça önemli olduğunu söylemek mümkün. Ancak başarılı olacağını iddia etmektense biraz ihtiyatlı olmakta fayda var. Zira bu alanı ilk keşfeden girişim Line değil ve rekabet giderek artıyor. Üstelik Line'ın ilgilenmesi gereken bir çok işi var. Bu yıl içinde borsaya açılmayı hedeflediğini de hatırlatmadan geçmeyelim.

Son bir bilgi olarak Line'ın daha önce Japonya'da taksi çağırma işine adım attığını ekleyeyim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.