Brave Browser'ın masaüstü versiyonu reklamları otomatik engellemeye başladı

Brave Browser'ın masaüstü versiyonu reklamları otomatik engellemeye başladı

brave-browserMozilla‘nın eski CEO’su Brendan Eich ve ekibinin sitelerdeki reklamları otomatik olarak engelleyen bir tarayıcı projesi üzerinde çalıştığını sizlere aktarmıştık. Brave Browser daha erken davrandı ve tarayıcının masaüstü versiyonuna reklamları otomatik engelleme özelliği ekledi.

Brave Browser internette yaptığınız gezintiyi kesintiye uğratan ve yavaşlatan reklamlara karşı ortaya çıkmış bir proje. Ancak tarayıcının diğer reklam engelleyen eklenti ve tarayıcılardan ilginç bir farkı bulunuyor. Brave Browser engellediği reklamların yerine kendi reklam envanterinki reklamlarını gösteriyor. Şirket sitelerde engellediği reklamlar yerine kendi reklamlarını yerleştirdikten sonra ise geliri herkesle paylaşıyor(şu an için iddia ediyor).

Reklamlardan elde edilen gelirin yüzde 15'i Brave Browser'A, yüzde 55 yayıncılara, yüzde 15'i reklam sağlayıcılarına ve yüzde 10-15 arasında da Brave Browser kullanıcılarına gidiyor. Tabi ki bu ödeme sistemi şu an için devreye alınmış değil. Brave Browser'ı Mac platformuna indirerek yaptığım testlerde mobilde vaad edilen hızı yakalayamadığını söyleyebilirim. Ancak reklam engelleme konusunda oldukça başarılı. Brave Browser'ın masaüstü versiyonunu buradan indirerek denemeye başlayabilir, aşağıdan da Safari ile hız karşılaştırılması yapılan videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.