Wallapop'u satın alan letgo 100 milyon dolarlık yeni yatırımını duyurdu

Wallapop'u satın alan letgo 100 milyon dolarlık yeni yatırımını duyurdu

Mobilde ilanlar için ücretsiz pazar yeriyle dünya çapında hızla büyüyen Barselonalı letgo, 100 milyon dolar tutarında yeni yatırım turunu kapattığını duyurdu. ABD pazarında bir süredir hızlanmaya çalışan letgo, agresif bir hamleyle pazarın önde gelen oyuncularından, bir diğer Barselona merkezli girişim Wallapop ile birleştiğini de resmen doğruladı.

Satın almayla birlikte Wallapop'un ABD operasyonları letgo tarafından absorbe edilecek. Çoğunluk hissesi letgo tarafından kontrol edilecek olan birleşik yapı, letgo adıyla anılacak ve letgo platformunu kullanacak. Wallapop gücüyle büyüyecek olan şirketin var olan yatırımcıları ise bu süreci 100 milyon dolarlık yeni yatırımla destekleyecek. letgo, geçtiğimiz Eylül'de Naspers'tan 100 milyon dolar tutarında yatırım almıştı.

2015 yılında kurulan iki girişimin birleşmesi kararı kısa sürede küreselleştikleri bir hızlı büyüme sürecini takip ediyor. Bir süre önce Türkiye pazarı için de bu durumu doğrulayan letgo kurucusu Alec Oxenford yatırımla ilgili açıklamasında bugüne kadar milyonlarca kez indirildiklerini söylüyor. Bu ortaklığın letgo için bir kilometre taşı niteliğinde olduğunu söyleyen Alec, önceliklerinin ABD çapında ölçeklenmek olduğunu işaret ediyor.

Alec Oxenford yakın zamanda yaptığımız özel röportajda Türkiye'nin letgo'nun en büyük pazarı olan ABD'den daha hızlı büyüdüğü bilgisini paylaşmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.