Uygulama mağazalarındaki en iyi 25 arkadaşlık uygulaması

Uygulama mağazalarındaki en iyi 25 arkadaşlık uygulaması

Mobil cihazların yaygınlaşmasının ardından, bu cihazlar kullanıcıların hayatlarının birer parçası haline geldi. Öncelikle akıllı telefonların piyasaya sürülmesi, ardından alternatif mobil cihazların üretilmesi, mobil uygulama mağazalarının da daha sık ziyaret edilmesine, hayatı organize edecek, iş hayatı ve eğlence gibi birbirinden farklı alanlarda kullanıcıların hayatını kolaylaştırabilecek mobil uygulamalara ulaşma ihtiyacı duyulmasına da zemin hazırladı. Ancak, yine de mobil uygulamaların belki de en çok kullanıldığı alanlardan biri yine de eğlence. Özellikle toplu taşımada, televizyon karşısında, hatta öğle aralarında hoşça vakit geçirmek için mobil uygulamalar birebir. Hele ki bu uygulamalar yeni insanlar tanıma fırsatı sunuyor ve sohbet imkanı sağlıyorsa…

Evet, artık mobil uygulamalar arasında en popüler olanların önemli bir kısmını arkadaşlık uygulamaları oluşturuyor. Mobil cihazına arkadaşlık uygulaması indiren kullanıcılar, hem yeni arkadaşlar edinebiliyor hem de özel hayatında bambaşka bir sayfa açma fırsatı yakalayabiliyor. Arkadaşlık uygulamaları elbette özelliklerine göre farklı ayrıcalıklar sunuyor; kullanıcılar da sunulan bu özellikler karşısında kendileri için en uygun koşulları sunan arkadaşlık uygulamasında yeni insanlarla tanışmak için ilk adımları atmaya başlıyor.

Dünyanın dört bir yanında bu uygulamalar insanlar arasında ciddi bir köprü vazifesi görüyor. Doğal koşullarda daha önceden pek de iyi tecrübeleri olmayan kişiler, genellikle online platformları tercih ederken, artık mobilin yaygınlaşması ve artık hemen herkesin mobil cihaz kullanarak mobil uygulama mağazalarından bu uygulamalara erişebilmesi avantajını kullanarak mobile yöneliyor. Kısacası arkadaşlık uygulamalarının neredeyse online arkadaşlık sitelerinin yerini aldığı söylenebilir. Üstelik, mobilin her an her yerde kullanıcılarla birlikte olması ve internet erişiminin de artık hemen her yerden mümkün olması da yine kullanıcılar açısından bir başka kolaylık sağlıyor. İşte tüm bu avantajlar, kolaylıklar ve keyifli iletişim imkanı sunan mobilde hangi arkadaşlık uygulamaları en popüler, eğer siz de merak ediyorsanız, onlardan 25 tanesine gelin birlikte göz atalım...

1- Tinder

Arkadaşlık uygulaması Tinder

2015’te 50 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Tinder, 2016’nın da en iddialı ve en fazla kullanılan arkadaşlık uygulamalarından biri olarak dikkati çekiyor. Akıllı telefonların GPS özelliğinden, kullanıcılara çevrelerindeki diğer kullanıcıları gösteren ve her iki kullanıcının da birbirini beğenmesi durumunda eşleşme meydana getiren Tinder, bu eşleşme karşılığında sohbet imkanı sunuyor.

2- OkCupid

Hem ülkemizde hem de dünyada en popüler arkadaşlık uygulamaları arasında gösterilen bir başka mobil uygulama da OkCupid. Mesaj kutusu kısıtlı olan, ancak eşleşme durumunda ücretsiz mesajlaşma imkanı sunan OkCupid, en çok başarılı eşleştirme algoritmasıyla dikkati çekiyor.

3- InstaMessage

InstaMessage, son yılların en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’da, yakındaki kullanıcılarla doğrudan iletişim kurabilme imkanı tanıyor. Yani dilerseniz fotoğraflara yorum yazmak yerine, fotoğraf sahibiyle doğrudan iletişim kurabilmeniz artık mümkün.

4- Banjo

Sosyal medya hesaplarınızdan herhangi biri üzerinden Banjo uygulamasında yer alan harita yardımıyla tarama yaparak, yakındaki kullanıcılarla iletişime geçebilirsiniz. Bunun için akıllı telefonunuzun GPS özelliğinden yararlanmanız yeterli.

5- Skout

Arkadaşlık uygulaması Skout

Skout, uygulama üzerinden sohbet edebileceğiniz, kullanıcılarla birbirinize hediyeler verebileceğiniz ve fotoğraf paylaşabileceğiniz bir platform sunuyor. Kendi kullanıcı arama parametreleriniz üzerinden sohbet etmek istediğiniz kişi özelliklerini belirleyebilir, buna göre eşleştirmeler sonucu yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz.

6- Blendr

Bugün 180 milyondan fazla kullanıcısı olan Blendr, lokasyon bilgileri üzerinden çevrede ilişkisi olmayan kişileri belirleyerek onlarla iletişime geçmenize yardımcı oluyor. Eşleşmelerin sağlanması için yapmanız gereken tek şey, ilgi alanlarınızı ve özelliklerinizi uygulama üzerinden diğer kullanıcılarla paylaşmak.

7- Pure

Pure, mesajlaşmadan doğrudan buluşmak için ilk adımı atmanızı sağlayan bir platform. Bu platformda eşleşen kullanıcılar, birbirlerine buluşmak için teklif götürebiliyor, onay geldiği takdirde buluşma gerçekleşiyor.

8- Fiesta by Tango

Dünyanın dört bir yanından arkadaşlar edinmenizi sağlayan Fiesta by Tango, favori kişiler belirlemenize, onları takip etmenize ve kullanıcılarla fotoğraf, video gibi içerikler paylaşmanıza imkan tanır. Kullanıcılarla birebir sohbet edebilir, dilerseniz sohbet odalarında birden fazla kişiyle hep birlikte sohbet etme fırsatı da bulabilirsiniz.

9- Zoosk

Hoşlandığınız arkadaş profilleri konusunda algoritması sayesinde bilgi edinen Zoosk, bu sayede sizin için en uygun kişileri bulmada zaman içerisinde daha etkili bir platform haline geliyor. 35 milyondan fazla kullanıcısı olan Zoosk ile kimlerin sizi beğendiğini görebilir, eşleşme sağlayabilirsiniz.

10- Happn

Arkadaşlık uygulaması Happn

Sosyal yaşantınız içerisinde karşılaştığınız kişilerin profillerini ana sayfanızda görüntüleyen, en son ne zaman karşılaştığınızı size gösteren Happn, pek çok arkadaşlık uygulamasından farklı özelliklere sahip. Kullanıcıları onların haberi olmadan gizlice beğenebilir, karşılıklı beğeni olduğunda bunu karşılıklı öğrenebilirsiniz.

11- Waplog

Dünya çapında milyonlarca, ülkemizde de 1 milyon kullanıcısı bulunan Waplog, sınırsız mesajlaşma, sınırsız fotoğraf yükleme ve kullanıcılarla paylaşma imkanı veriyor. Ayrıca, kullanıcı profillerine göz atabilir, fotoğraflara yorum bırakabilirsiniz.

12- Badoo

Yakınlarda bulunan kullanıcıları ve tesadüfen karşılaştığınız diğer tüm kullanıcıları görüntülemenizi sağlayan Badoo, bu kişiler hakkında anında bilgiye ulaşmanızı sağlıyor. Ücretsiz bu uygulama ile dilerseniz uygulama üzerinden oyun oynayarak da yeni insanlarla tanışabilirsiniz.

13- Siberalem

Türkiye’nin en büyük ve güvenilir arkadaşlık sitesi olarak yola çıkan ve mobilde de yeni arkadaşlar bulma ve ilişkiler kurma imkanı tanıyan Siberalem, kullanıcıların kriterlerini belirleyerek diğer kullanıcılarla tanışmasını sağlıyor. Favori kullanıcılarınızı arkadaş listenize ekleyebilir, profilinizle ilgilenenleri görüntüleyebilirsiniz.

14- Lovoo

40 milyonu aşkın kullanıcısıyla çevredeki kullanıcılarla tanışmanızı, ilgi alanlarınız üzerinden sizinle aynı konulara ilgi duyan diğer kullanıcılara ulaşmanızı sağlayan Lovoo, etiketler ve kullanıcıların profillerine girdiği hikayeler üzerinden eşleşmeler gerçekleştiriyor. Ayrıca, kimlerin size mesaj atabileceğine de belirlemeniz mümkün.

15- MeetMe

Arkadaşlık uygulaması MeetMe

Kullanıcılarla sohbet, fotoğraf ve video paylaşımı gibi imkanlar sunan MeetMe, çevredeki kullanıcıları görmenizi ve onlarla iletişim kurmanızı sağlıyor. 100 milyondan fazla kullanıcısı bulunan MeetMe ile saha büyük profil fotoğrafı kullanabilir, profilinizi kişiselleştirebilirsiniz.

16- HOOTT

Anlık mesajlaşma ile görüntü ve konum paylaşma imkanı sunan, kullanıcılarla oyun oynamanızı ve aynı zamanda sohbet etmenizi sağlayan HOOTT, çevrenizdeki kullanıcıları belirlemenize yardımcı olur. Uygulamayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

17- Tango

Hem mesajlaşma hem de sosyal ağ uygulaması olan Tango, 300 milyonun üzerinde kullanıcısıyla en yaygın mobil uygulamalardan biri. Kullanıcılarla sesli ya da görüntülü anında iletişim kurabilir, dilerseniz sohbeti bir grup arkadaşınıza da açabilirsiniz.

18- Mico

Dünyanın her yerinden, her an kullanıcılara ulaşmanızı sağlayan, video, fotoğraf ve ses kaydı için sınırsız alan tanıyan Mico, aynı zamanda dil öğrenme aracı ile farklı ana dili olan kişilerden bu dili öğrenme fırsatı da sunuyor. Ayrıca, kişisel sosyal ağ profiliniz üzerinden tweet’lerinizi paylaşabilir, bu platform üzerinden de beğeni ve takipçi kazanabilirsiniz.

19- Azar

İster ülkemizden isterseniz farklı ülkelerden kişilerle anında görüntülü konuşma imkanı tanıyan Azar, yeni kültürler ve insanlar tanımanıza yardımcı oluyor. Dilerseniz efektlerle görüntülü konuşmanıza renk katabilir, filtrelerden de yararlanabilirsiniz.

20- Hot or Not

Arkadaşlık uygulaması Hot or Not

Facebook hesabınızla da giriş yapabileceğiniz ve çevrenizdeki en çekici kullanıcıları bulmanıza yardımcı olan Hot or Not ile siz de bir hayran kitlesi edinebilirsiniz. En iyi çıktığınızı düşündüğünüz fotoğraflarınızı uygulamaya yükleyerek, bu keyifli döngüye dahil olabilirsiniz.

21- Tagged

Tagged ile çevrenizdeki kullanıcılara ulaşabilir, uygulama üzerinden oynayacağınız oyunla yeni insanlar tanıyabilir, profilinizi VIP statüye yükselterek daha fazla profil özelliğine sahip olabilirsiniz. VIP statüsünde gönderdiğiniz mesajların okunup okunmadığını görebilir, profilinizi görüntüleyenlerin listesine ulaşabilirsiniz.

22- Wakie

Wakie, diğer arkadaşlık uygulamalarından farklı olarak dünyanın her yerinden insanlarla sesli görüşme imkanı vermesinin yanı sıra, onlara sorular sorabilme ve onlara uyandırma servisi sunup, aynı zamanda bu hizmeti alabilme imkanı veriyor. Dünya çapında 2 milyon kullanıcıya sahip bu uygulama hem dil konusunda pratik yapmak hem de birbirini sesli uyandırmak için en uygun platformu sunuyor.

23- LinkedUp

Dünyanın en büyük profesyonel ağı LinkedIn temelinde kurulan LinkedUp, LinkedIn platformu dışında da fotoğraf yüklemenize imkan tanıyor; karşılıklı eşleşme gerçekleşmesini sağlıyor. LinkedUp’a kazandırdığınız ve referans olduğunuz 5 arkadaş karşılığında kriter olarak belirleyemediğiniz birkaç özelliği daha açma fırsatı bulabilirsiniz.

24- Social Match

Facebook arkadaşlarınızdan Social Match kullanıcısı olanları, bu uygulama sayesinde gizlice beğenebilir, eğer onlar da sizi beğenirlerse eşleşerek birbirinize açılabilirsiniz. Dilerseniz, arkadaşlarınızı yaş, cinsiyet ve benzeri kriterlere göre filtreleyebilirsiniz.

25- Tastebuds

Arkadaşlık uygulaması Tastebuds

Müziğin insanları birleştirici gücü, Tastebuds ile daha fazla ortaya çıkıyor. Sizinle aynı müzik zevkine sahip insanlarla tanışabilir, bu platformdan birlikte konserlere gidebileceğiniz arkadaşlar bulabilirsiniz.

Dijital dünyanın yükselen yıldızı mobil ve cihazları kullanıcı için daha keyifli hale getiren mobil uygulamalardan, arkadaşlık mobil uygulamalarını siz de deneyimleyebilir, özellikle dünyanın dört bir yanındaki diğer kullanıcılarla iletişim kurmanızı sağlayan alternatifler sayesinde yeni dil ve kültürlerle tanışma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.