BuGençlikteİşVar'da 75 bin TL'lik büyük ödülü Otsimo aldı

BuGençlikteİşVar'da 75 bin TL'lik büyük ödülü Otsimo aldı

TÜSİAD'ın BuGençlikteİşVar adlı girişimcilik yarışmasının 2015-2016 sezonu bugün yapılan ödül töreni ile son buldu. İş dünyasının önemli isimlerinin mentorlüğünde finale kalan 14 girişim içinden 5 girişim büyük ödül için sunum yapma hakkını kazandı.

TÜSİAD öncülüğünde 7 aylık bir süreçten geçerek finale ulaşan girişimciler hem sunum yaptı hem de jüri üyelerinin (Ümit N. Boyner, Erhan Erkut, Canan Başaran Symes ve Ömer Aras) sorularını tanımladı. Yapılan değerlendirme sonucunda da 1. seçilen ve 75 bin TL kazanan girişim Otsimo; 2. seçilen ve 50 bin TL kazanan girişim MC365; 3. seçilen ve 25 bin TL kazanan girişim ise Nuyap oldu.

BuGençlikteİşVar yarışmasına en çok proje fikri başvurusu yapan 3 üniversite ise sırasıyla İzmir Ekonomi Üniversitesi, Elazığ Fırat Üniversitesi ve Gelişim Üniversitesi oldu.

Otsimo: Daha önce Webrazzi Arena'da da sunum yapan Otsimo, otizmli bireyler için mobil eğitim uygulamaları geliştiren bir girişim. 200 binden fazla eğitim uygulamasının binde 1'inden daha küçük bir kısmının otizm sendromlu bireylere uygun olduğunu söyleyen kurucular bu açığı kapatmayı hedefliyor. Girişimin kurucuları Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden Hasan Zafer Elcik ve Sercan Değirmenci.

Nuyap: Moda tasarım ve marka eşleştirme platformu olarak kendini tanıtan Nuyap, amatör tasarımcıların markalara ulaşmasına aracılık ediyor. Nuyap, yeni tasarımcı yeteneklerin kendilerini markalara tanıtmasına aracılık ederken, markaların da özgün tasarımlara ulaşmasının yolunu açıyor.

Türkiye'deki markaların tasarıma yıllık 20 milyon TL ayırdığını paylaşan iki kişilik kurucu ekip, yıllık 3500 TL üyelik ücreti ve tasarım satışından komisyon alarak 3 yıl içinde karlılığı yakalamayı hedefliyor. Düzenleyeceği ücretsiz tasarım atölyesiyle de amatör tasarımcıları desteklemek istiyor. Nuyap'ın kurucuları Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Yağmur Boğa ve İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Nurdan Boğa.

Soil Charger: Kendilerini 'Çılgın Bilim Adamları Ekibi' olarak tanıtan Nurettin Çek ve Yusuf Çelik yenilenebilir enerji girişimi Soil Charger ile sahneye çıktı. Elazığ Fırat Üniversitesi'nden yarışmaya katılan girişimcilerin geliştirdiği Soil Charger, biyokimyasal reaksiyonlarla toprak ve su üzerinden aydınlatma hizmeti geliştiriyor.

Bireysel ve kurumsal/kamusal çapta ürünler geliştirmeyi hedefleyen ekip projelerini patent ile koruma altına almayı planlıyor.

MC365: Dünyada rezervleri tükenmekte olan platin grubu metallerinin (platin, rutenyum, osmiyum...) saflaştırılması konusunda çalışan MC365, (Eda Özlem, Cem Özer, Mert Zerin, Furkan Demirkıran, Çağrı Eyüboğlu) Volkswagen'in emisyon skandalında düşük miktarda metal kullanmasının rol aldığını ifade ederek konuya dikkat çeken bir giriş yaptı.

Türkiye'den 100 milyon dolarlık atık hurda ihraç edildiğini söyleyen girişimciler, saf metal üretim satışı ve rafinasyon kesintisinden alınacak paylar gibi farklı gelir modelleri kurguluyor. KOSGEB'den 432 bin TL hibeye hak kazanan ekip, ayda 10 KG rafinasyon ile 1. yıl sonunda başabaş noktasını aşmayı hedefliyor.

2020 yılında Türkiye'deki tüm hurdaları işleyebilecek bir üretim tesisi kurmayı hedefliyor. Ekibin tüm üyeleri Marmara Üniversitesi son sınıf öğrencilerinden oluşuyor.

Artı4 (Bepap): Sabancı Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi'nden iki girişimci (Ahmet Ege Güldalı, Mert Kaçmaz) tarafından kurulan Bepap, basılı yayınlardaki reklamlara artırılmış gerçeklik yoluyla hareket kazandırmak istiyor.

Şu anda Vuforia altyapısını kullanan girişimciler kendi analiz teknolojisini geliştirmek niyetinde. Bepap, muhtemelen adını duyduğunuz Blippar ve Augmented Pixel gibi girişimleri kendileri için zayıf birer rakip olarak görüyor.

Bugünkü etkinlikte 2012 yılı BuİşteBirGençlikVar mezunlarından Hamsi Finger da hikayesini paylaştı ve Türkiye ve yurtdışına uzanan başarı hikayesini anlattı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.