Silikon Vadisi stajyerleri ayda ne kadar kazanıyor?

Silikon Vadisi stajyerleri ayda ne kadar kazanıyor?

Google Mountain View - Yeni Kampüs

Teknoloji şirketleri stajyerlerine Türkiye dahil birçok ülkedeki şirketlerin orta ve üst düzey yöneticilerine ödedikleri kadar maaş ödüyorlar. İkna olmayanlar için bu ön görüyü doğrulayan yeni bir araştırma Bloomberg'de yayınlandı. Bu araştırmaya göre Silikon Vadisi stajyerleri ayda ortalam 6 bin 800 dolar kazanıyorlar.

Vadi'deki 18 şirketteki 503 stajyeri kapsayan araştırmaya göre stajyerlerin en yüksek maaşı Pinterest gibi iş verenler sayesinde 9 bin dolara kadar çıkıyor. Facebook için bu sayı 8 bin dolar ve onu stajyerlerine 7 bin 500 dolar ödeyen VMware ve LinkedIn izliyor. Alt sınırı ise stajyerlerin aylık ortalama 4 bin 500 dolar kazandığı Tesla oluşturuyor.

Screen Shot 2016-05-02 at 15.48.11

Yazının bu bölümüne kadar gelebildiyseniz, stajyerlerin ek faydalarının aylık ortalama 10 bin 500 dolara kadar çıktığını bilmenizde bir sakınca yok. Twitch'in oluşturduğu bu üst sınır, stajyerlerin barınma, seyahat gibi giderlerini karşılamak için ayrılan bütçeleri ifade ediyor. Sayılar birçoklarının kendi başarı ve statülerini sorgulamasına yetecek cinsten.

Screen Shot 2016-05-02 at 15.48.59

Bir süre önce Glassdoor'un çok daha kapsamlı bir araştırması da benzer sonuçlarla gündemimize girmişti. İki araştırmadaki ortalamalar arasında farklar olsa da soru baki: Sayılar yetenek kıtlığında kazanılan hak edişleri mi ifade ediyor yoksa patladı patlayacak denilen teknoloji balonuyla birlikte mi düşünülmesi gerekiyor? Her ikisi de doğru cevap gibi görünüyor, siz ne düşünüyorsunuz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.