Apple'ın domine ettiği küresel akıllı saat sevkiyatı üç kat arttı

Apple'ın domine ettiği küresel akıllı saat sevkiyatı üç kat arttı

akilli-saat

Apple'ın satış rakamlarını ısrarla açıklamadığı Apple Watch ve akıllı saat pazarına dair Strategy Analytics'in yayınladığı yeni rapor önemli detaylar içeriyor. 2015 ile 2016 birinci çeyrekleri kıyaslandığında akıllı saat sevkiyatı üç kat artmış durumda.

Strategy Analytics'in yayınladığı rapora göre 2016 birinci çeyreğinde toplamda 4,2 milyon adet akıllı saat sevkiyatı yapılırken bunun 2,2 milyonluk kısmı Apple'a ait. Apple'ı akıllı telefon pazarında olduğu gibi akıllı saat pazarında da Samsung takip ediyor. Samsung 2016'nın ilk çeyreğinde 0,6 milyon akıllı saat sevkiyatı yaparken onu diğer markaların toplamı 1,4 milyon.

Screen Shot 2016-04-30 at ÖS 5.33.07

2015 ilk çeyreğinde toplamda 1,3 milyon adet olan akıllı saat sevkiyatı bu yılın ilk çeyreğinde 4,2 milyon adete ulaşarak yıllık karşılaştırmada kendini üçe katlamış durumda. Apple'ın sektördeki pazar payı ise yüzde 52,4. İkinci sırada yer alan Samsung'un ise yüzde 14,3. Analistlere göre Apple akıllı saat pazarında her ne kadar pek aradığını bulamamış gibi olsa da pazarı şu an için tek başına domine etmeye devam ediyor.

Görsel Kaynak: LDprod / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.