Google ve Fiat Chrysler sürücüsüz otomobil projesinde işbirliği yapabilir

Google ve Fiat Chrysler sürücüsüz otomobil projesinde işbirliği yapabilir

surucusuz-otomobilGoogle ve Fiat Chrysler sürücüsüz otomobil konusunda ortak bir çalışma yapacağı ve yaptıkları işbirliğinini detaylarını yakında açıklayacakları otomotiv endüstrisinde konuşulmaya başlandı.

Bilindiği gibi Google uzun süredir sürücüsüz otomobil konusunda çalışmalar yapıyor. Hatta şirketin geliştirdiği sürücüsüz yollarda test sürüşlerine bile çıkmıştı. Ancak şirket yaptığı açıklamalarda sürücüsüz otomobil konusunda tek başına yola devam etmek istemediğini belirtmişti. Google ve Fiat Chrysler'ın bir süredir sürücüsüz otomobiller üzerinde ortak çalışmak üzere görüşmeler yaptığı belirtilirken her iki şirkette yakında bu konuyla ilgili resmi açıklama yapabilirler.

İki şirket arasında yapılacak anlaşmada Google'ın teknoloji ve bunlara bağlı olacak ana donanımları geliştirmesi, Fiat Chrysler'ın da bunu kendi tesislerinde seri üretime geçirmesi gibi bir planı düşünebiliriz. Özellikle 2020'den sonrasını domine etmeye başlaması beklenen sürücüsüz otomobil konusunda da geleneksel otomotiv üreticileri geri kalmak istemiyor. General Motors sürücüsüz otomobil projesinde kendi başına yoluna devam edeceğini açıklarken bu alanda teknoloji geliştiren Cruise Automation'ı satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.