BRAND SPEAK

Vergi Ödemeleri GarantiPay ile pratikleşti

laş uygulamasının içinde yer alan GarantiPay Ödeme Servisi, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesi www.gib.gov.tr'den ulaşılan İnternet Vergi Dairesi’ne entegre oldu.
Vergi Ödemeleri GarantiPay ile pratikleşti

bonus-flas-logoBonusFlaş uygulamasının içinde yer alan GarantiPay Ödeme Servisi, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesi www.gib.gov.tr'den ulaşılan İnternet Vergi Dairesi’ne entegre oldu.

Garanti Bankası açıklamasına göre, GarantiPay Ödeme Servisi İnternet Vergi Dairesi’ne entegre oldu. ilk defa BonusFlaş üzerinden verilen hizmet, İnternet Vergi Dairesi’nden de tahsil edilen motorlu taşıtlar vergisi (MTV), trafik para cezaları, kira geliri vergisi (GMSİ), tapu harcı ve yurt dışından getirilen telefon kayıt harçlarının ödeme sürecinin çok daha hızlı gerçekleşmesini sağlıyor.

garanti-pay-logoVergi ödemeleri, GarantiPay hizmeti sayesinde kart bilgilerini paylaşmaya gerek kalmadan 15 saniye gibi kısa sürede tamamlanırken, yeni hizmet kapsamında, kira geliri vergisinin ilk taksitinin ödendiği Mart ayında GarantiPay üzerinden yapılan kira geliri vergisi (GMSİ) ödemeleri de 5 taksitte gerçekleştirildi. 30 Haziran 2016 tarihine kadar ise Gib.gov.tr’ den GarantiPay ile yapılacak Trafik Para cezaları başta olmak üzere vergi ve harç ödemelerinde 3 taksit ile gerçekleştirilebilecek. Detaylar için tıklayınız.

Açıklamada konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Vekili ve Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Onur Genç, "Garanti Ödeme Sistemleri olarak ilk defa, bir kamu kurumunun kendi web sitesinden alternatif bir ödeme yöntemi olan GarantiPay ile kart bilgilerinin paylaşılmasına gerek kalmadan, güvenli ve hızlı bir şekilde ödeme yapılmasını sağlamış olduk. Vergi mükelleflerinin daha önce kredi kartı bilgilerini girdikten sonra '3D Secure' şifresiyle tamamladığı süreci, GarantiPay ile kredi kartı bilgilerine ihtiyaç olmadan saniyeler içinde gerçekleştirebilme imkanı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

İnternet Vergi Dairesi'nin, mükelleflerin fiziki olarak vergi dairelerine gitmesine gerek kalmadan vergi ödemeleri başta olmak üzere birçok işlemi gerçekleştirmelerine olanak sağladığını belirten Genç, vergi ödemelerindeki sadakatin de arttığını kaydetti. Genç 1,3 milyon BonusFlaş kullanıcısının kısa ödeme sürelerine kavuştuğuna dikkati çekti. Genç şu ifadeleri kullandı:

"Kolay ödeme alışkanlığını, GarantiPay ile daha ileri bir boyuta taşımayı hedefliyoruz. Sayıları 1,3 milyona ulaşan BonusFlaş kullanıcısına sunduğumuz alternatif ödeme servisi GarantiPay ile gerçekleşen işlemler bilgi güvenliğini arttırırken, ödeme sürelerini kısaltıyor.

Özellikle motorlu taşıtlar vergisi ödemelerinde İnternet Vergi Dairesi gib.gov.tr başta olmak üzere, online kanallar üzerinden gerçekleşen ödemelerin payı her geçen gün artarken, Gelir İdaresi Başkanlığı sisteme yeni vergi ve harç işlemlerinin eklenmesi için de çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki dönemde GarantiPay ile sisteme eklenecek yeni vergi türleri de ödenebilecek. Garanti Ödeme Sistemleri AŞ (GÖSAŞ) olarak, yenilikçi ürün ve hizmetlerimizle, müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya ve fayda yaratmaya devam edeceğiz." Bonus Flaş uygulamasının Android versiyonunu buradan, iPhone versiyonunu ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.