Google Telegram'a en az bir milyar dolar değer biçti

Google Telegram'a en az bir milyar dolar değer biçti

Google Telegram'ı satın almak istedi. Rus medyasında son dönemde gündeme gelen ve Tech.eu'nun paylaştığı habere göre bir yıl önce Telegram'a teklif götüren Google, popüler şifreli mesajlaşma uygulaması için en az bir milyar dolar ödemeye hazırdı.

Rusça haber kaynaklarına göre iki şirket arasındaki dirsek temasları geçtiğimiz sonbaharda başladı. Olası bir satın alma için Google CEO'su Sundar Pichai, Telegram CEO'su Pavel Durov ile buluştu. Çok sürmeden sona eren görüşme sürecinde Durov'un yanıtı açık ve netti: Telegram'ın Google'a satışı söz konusu bile olamazdı. Rus haber kaynakları Telegram'ın değerlemesinin 3-4 milyar dolar civarında olduğunu da belirtiyorlar.

Haberleri doğrulamak bugün pek mümkün değil zira ne Telegram ne de Google konuyla ilgili açıklama yapmıyor. Ancak Google'ın Telegram'a bu tip bir teklifle gitmiş olması, son bir yıldır mesajlaşma uygulamaları üzerindeki çalışmalarını yoğunlaştırdığı düşünüldüğünde akla yatkın görünüyor.

Geçtiğimiz yıl sonunda Google'ın yapay zeka destekli kendi mesajlaşma uygulamasını geliştirdiği yönünde haberler basında yer almıştı. Telegram görüşmesi Google'ın mesajlaşma konusunda ciddi bir adım atmaya hazırlandığını doğrulayan gelişmelerden biri olabilir. Şirketin ne ile geleceğini bekleyip göreceğiz.

Güncelleme: Haberler üzerinde bugün TechCrunch'a konuşan Telegram CEO'su Pavel Durov, iddiaları kesin bir dille yalanladı. Google ise bu konuda bir yorum yapmayacağını söyledi. Bunun beklenmedik bir gelişme olduğunu söyleyemeyiz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.