Google, Obama döneminde Pentagon'dan 18 çalışanı işe almış

Google, Obama döneminde Pentagon'dan 18 çalışanı işe almış

ABD hükümeti Silikon Vadisi'nin yeteneklerini transfer etmek konusunda çekingen davranmadığını pekala biliyoruz. Yayınlanan yeni bir araştırma ise ABD kamu birimleriyle Google arasındaki çalışan transferlerini detaylı şekilde ortaya koyuyor.

The Google Transparency Project dahilindeki rakamlara göre Google ile ABD hükümet birimleri arasında sıkı bir çalışan transferi söz konusu. Barack Obama ABD başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana 251 kişinin 258 iş değişimini inceleyen rapora göre Beyaz Saray'dan 22 kişi Google'a geçerken 31 Google yöneticisi de Beyaz Saray'daki bir göreve geçiş yapmış.

İstihbarat ve savunma birimleri de değişimden payını alıyor

Google adı altında Google'ın alt şirketlerini (Youtube vs.) de değerlendiren rapora göre, 7 ulusal güvenlik ve istihbarat birimi çalışanı ile 18 Pentagon çalışanı Google'a katılmış. Ters istikamette Google'dan ayrılan yönetici sayısı ise 3'te kalmış. Dışişleri Bakanlığı'na Google'dan katılan çalışan sayısı 5 olurken, Google'dan Dışişleri Bakanlığı'na geçen kişi sayısı 8 olmuş.

Google, ABD kamu birimlerinden yasal süreçlerde kendine güç katacak işe alımlar yaparken, teknik yetenekleri yüksek çalışanlarını da kaptırmış gibi gözüküyor ve bu değişimler önümüzdeki dönemde de devam edecek gibi duruyor.

Hatırlatmak gerekirse, Mart ayında Google eski CEO'su ve şu anki Alphabet İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt, Pentagon’un İnovasyon Danışma Kurulu’na başkanlığına seçilmişti ve bu gelişme Google ile ABD Hükümet birimleri arasındaki yakınlığın çok net bir göstergesi olmuştu.

Araştırmanın detaylarına googletransparencyproject.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.