Turkcell Superonline markasını rafa mı kaldırıyor?

Turkcell Superonline markasını rafa mı kaldırıyor?

1424167753_turkcellsuperonlineTurkcell Superonline markası son günlerini yaşıyor olabilir. Turkcell Grubu'nun 2011 yılından bu yana Turkcell Superonline markasıyla ana İnternet Servis Sağlayıcılarından biri olarak konumlandırdığı şirket, yoluna Turkcell adıyla devam edebilir.

Farklı kaynaklardan bize ulaşan duyumlara göre, Turkcell ve Superonline markalarının tek bir isim altında birleşmesi büyük olasılıkla Superonline markasının tamamen rafa kaldırılması şeklinde gerçekleşecek.

Konuyla ilgili Turkcell tarafından yapılan resmi bir açıklama henüz yok. Ancak Turkcell'in bir süredir yaptığı geliştirmelerle Turkcell Superonline müşterilerini Turkcell müşterileri "statüsüne" almaya başladığının işaretlerini görüyoruz.

Geçtiğimiz Kasım'da Turkcell’in eğitim platformu Dijital Akademi’nin Turkcell’lilere özel içeriğinin Turkcell Superonline müşterilerinin kullanımına açılması bunun erken örneklerinden biriydi. En yeni örneği ise Turkcell müşterilerinin hesaplarını telefonlarından yönetmelerini sağlayan Turkcell Hesabım mobil uygulamasının dün gelen bir güncellemeyle Superonline hesaplarını içermeye başlaması oldu.

Gelişmeleri markaların birleşeceği yönündeki haberlerle birlikte yorumlamak mümkün ve bu süreç, hem müşterilerin hem Turkcell'in hayatını kolaylaştırabilir. Zira çok sayıda ortak müşterisi olan iki ayrı markanın birleşerek servislerini daha kolay ölçeklemesi mümkün olabilir. Bununla birlikte, ISS rekabetinde Turkcell müşteri statüsü Turkcell Superonline'ı daha cazip bir servis haline getirebilir. Halihazırda yakın zamanda Türk Telekom'un markalarını tek çatı altından toplayarak benzer bir uygulamaya gittiğini görmüştük.

BTK'nın 2015 yılı son çeyrek raporuna göre Superonline yüzde 17.6'lık pazar payıyla en büyük ikinci İSS konumunda. Fiber internet gelirlerinde ise lider durumda.

Konuyla ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.