HTC Vive X programıyla sanal gerçeklik girişimlerine 100 milyon dolar yatırım yapacak

HTC Vive X programıyla sanal gerçeklik girişimlerine 100 milyon dolar yatırım yapacak

Tayvanlı akıllı telefon ve tablet üreticisi HTC, bir süre önce HTC Vive adını verdiği sanal gerçeklik gözlüğüyle kızışan pazara giriş yapmıştı ve burada Oculus ile Samsung Gear gibi önemli rakiplerin karşısına çıkmıştı.

HTC'nin içerisine girdiği savaşta en önemli cephelerden birisi de sanal gerçeklik gözlüklerin oluşturduğu her türlü içerik. Bunların başında da elbette uygulamalar ve oyunlar geliyor. Böyle bir ekosistemi oluşturmak için HTC, Vive X adını verdiği programla birlikte girişimcilere destek verecek ve sağladığı finansman ile HTC Vive sanal gerçeklik gözlüğü için uygulamaların ve oyunların geliştirilmesine destek sağlayacak.

Vive X için 100 milyon dolarlık bir fon kuran HTC, Vive X programına başvuruları toplamaya ise şimdiden başladı. HTC'nin CEO'su Cher Wang yaptığı açıklamada, sanal gerçekliği önemli kitlelere yaymak ve ekosistemi büyütmek adına böyle bir çalışma yaptıklarının altını çizdi. Hiç şüphesiz sanal gerçeklik pazarı ciddi bir boyuta ulaşacak ve şimdilik kısıtlı pazarlarda kullanılan sanal gerçeklik gözlükleri ileride yeni kullanım alanlarıyla karşımıza çıkmaya devam edecek.

Ayırdığı 100 milyon dolarlın fon finansmanı ile yetinmeyecek olan HTC, aynı zamanda mentorlük hizmeti de sunacak. Girişimciler için programı gelecek ay Pekin'de başlatacak ve Pekin'i, San Francisco ve Taipei şehirleri izleyecek. Gerek HTC'nin Vive X programıyla, gerekse de farklı sanal gözlük markalarının ekosisteme yaptıkları bu tarz finansman desteğini düşünürsek sağlıklı bir içerik ve uygulama ekosistemi yaratıldığında sanal gerçeklik gözlüklerinin evlerimize konuk olamaması ihtimali gittikçe azalıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.