Coinbase, ABD'de banka kartı ile bitcoin alımını başlattı

Coinbase, ABD'de banka kartı ile bitcoin alımını başlattı

Bitcoin halen geniş kitlelere yayılabilmiş değil ama Coinbase, Avrupa'dan sonra ABD'deki kullanıcıların da banka kartıyla bitcoin alabileceğini duyurdu.

Avrupa'da bazı ülkelerin banka kartıyla bitcoin alabildiği Coinbase, artık ABD'de için de kredi kartı kullanımının şart olmadığını duyurdu. ABD'de banka kartlarının yaygınlığı kredi kartlarından elbette daha fazla ve Coinbase bu atılımıyla bitcoin alışverişi yapan yeni kullanıcı sayısını artırmayı hedefliyor.

Diğer yandan banka kartı ile bitcoin almak yüzde 3,75 gibi bir komisyon ödemeyi gerektiriyor ki bu oran normal banka hesabından yapılan işlemlerde yüzde 1. Banka hesabından yapılan alımlarda günlük işlem sınırı 10 bin dolar ancak banka kartı ile yapılan bitcoin alımının 250 dolar ile sınırlı olduğu belirtiliyor. Elbette banka kartı kullanıcılarının kimliklerini doğrulaması da gerekiyor.

bitcoin-kart

Coinbase bu özelliğin şimdilik ABD'de açık olduğunu ve yeni ülkelerin de yakında listeye ekleneceğini belirtiyor. Türkiye ise henüz Coinbase'de bitcoin alışverişi yapabilen ülkeler arasında yer almıyor.

Dünyanın en büyük bitcoin borsalarından biri olan Coinbase, şimdiye kadar 3,5 milyar dolarlık bitcoin takasına aracılık etmiş ve 3,7 milyon kullanıcıya ulaşmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.