Google, Ford, Volvo, Uber ve Lyft sürücüsüz otomobillerin geleceği için ortak hareket edecek

Google, Ford, Volvo, Uber ve Lyft sürücüsüz otomobillerin geleceği için ortak hareket edecek

Sürücüsüz otomobillerin ABD'de günlük hayata dahil olmasına çok uzun bir zaman kalmadı ve bu alanda da rekabetin yaşanacağı şimdiden belli oldu. Ancak rakip olan şirketler yasal ilerleme kaydetmek için güç birliği yapmayı da ihmal etmiyor.

Reuters'in haberine göre Google, Ford Motor Company, Uber, Volvo ve Lyft sürücüsüz otomobil pazarındaki yasal gereklilikleri hızlandırmak için bir koalisyon kuruyor. Bu şirketlerden sadece ikisinin bilinen anlamda otomobil üreticisi olması, teknoloji girişimlerinin ne kadar güçlü olduğunu da bir kez daha göstermiş oluyor.

Güvenli Sokaklar

Self-Driving Coalition for Safer Streets (Güvenli Sokaklar için Kendi Kendine Sürüş Koalisyonu) olarak adlandırılan organizasyon sadece yasa koyucularla işbirliği yapmayı hedeflemiyor. Daha geniş anlamda resmi makamlarla ve topluma dönük bilgilendirme çalışmalarında da ortak çalışmalar yürütmeyi hedefliyor.

Organizasyonun sözcülüğünü ve danışmanlığını yapacak olan David Strickland'in sürücüsüz araçlara dönük yeni bir kılavuz hazırlamakla meşgul olduğu belirtiliyor. Strickland'ın ABD Otoyol Trafik Güvenliği Başkanlığı'nın (NHTSA) eski tepe yöneticisi olması koalisyonun iyi bir seçim yaptığı düşündürüyor ki Strickland da yaptığı açıklamalarla bu konuda istekli olduğunu gösteriyor.

Tamamen bilgisayar kontrollü sürücüsüz araçlar yasak

Paylaşılan bilgilere göre NHTSA sürücüsüz otomobiller konusunda açık toplantılar yapıyor ve her şey yolunda giderse Temmuz ayında konuyla ilgili bir kılavuz hazırlanmış olacak. Şu anda Google'ın sürücüsüz araçlarını test ettiği Kaliforniya eyaletinde de bile tamamen yapay zeka kontrollü ve sürücünün acil durumlarda kontrolü ele almasına izin vermeyen araçlar yasal kabul edilmiyor. Fakat görünen o ki bu konuda özel şirketlerin inovasyonları hız kesmeyecek ve bir ortayol bulunacak.

Sürücüsüz otomobil geliştiren girişimlerin sayısı artarkenTesla'nın yarı otonom teknolojilerle boy göstermesi kısa vadede daha hızlı sonuç alabileceğini gösteriyor.

Google Eski CEO'su Eric Schmidt'in trafik kazalarına işaret ederek, insansız araçları kullanmaya başlamak için geç bile kaldığımızı söylemiş olduğunu da eklemeden geçmeyeyim.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.