Aktif kullanıcı sayısı 310 milyona ulaşan Twitter, 2016'ya kötü bir başlangıç yaptı

Aktif kullanıcı sayısı 310 milyona ulaşan Twitter, 2016'ya kötü bir başlangıç yaptı

Mikroblog servisi Twitter için işler pek de yolunda gitmiyor. Birinci çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan şirket, analistlerin beklentilerini karşılayamadı ve bir önceki çeyreğe göre gelirlerinde belirgin bir düşüş yaşadı.

2016'nın ilk çeyreğinde 595 milyon dolar gelir kaydeden Twitter, analistlerin 678 milyon dolarlık beklentilerinin gerisinde kaldı ve şirket borsada yüzde 13'e varan bir düşüş yaşadı. Hemen hatırlatmak gerekirse Twitter, 2015'in son çeyreğini 710 milyon dolarlık gelirle kapatmıştı ve sonuçlar açıklandığında piyasa değeri 10 milyar doların altına düşmüştü.

İlk darbenin ardından hisseleri toparlanmaya başlayan Twitter'ın piyasa değeri şu anda 12,33 milyar dolar seviyesinde seyrediyor.

Twitter'ın reklam gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 37 artarak 530 milyon dolara ulaşsa da, bir önceki çeyrekte yani 2015'in son çeyreğinde reklam gelirlerinin 640 milyon dolar olması Twitter'ın 2016 yılına da kötü bir başlangıç yaptığını gösteriyor.

Aktif kullanıcı sayısı 310 milyon

Aktif kullanıcı sayısında da Twitter için işlerin iyi gittiğini söylemek zor. Aylık 310 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu açıklayan Twitter'ın ABD'deki aktif kullanıcı sayısı 65 milyona takılı kalmış gibi görünüyor. Twitter, ABD'de son 5 çeyreğin sadece birinde 66 milyonu kullanıcıyı yakalamış ve bir sonraki çeyrekte yine 65 milyona gerilemişti.

Toplam kullanıcı sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre sadece 8 milyonluk bir artış kaydeden Twitter, bunun 5 milyonunu geçtiğimiz çeyrekte yakalamış. Bu kullanıcıların yüzde 80'inin mobilde aktif olduğunun belirtilmesi ise muhtemelen Twitter için bu çeyrekte söylenebilecek en olumlu şey.

Gelirlerinin 390 milyon dolarlık kısmını ABD'den elde eden Twitter, yurtdışındaki gelirlerini arttırmak konusunda atılımlar yapmak niyetinde.

Ekim 2015'te kalıcı CEO olarak atanan Jack Dorsey şirketi hızlandırmanın bir yolunu bulacak mı yoksa koltuğa yeni birini mi arayacak merakla bekliyoruz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.