ABD'deki 1 milyar dolar değerlemeli girişimlerin yarısı göçmenler tarafından kuruldu

ABD'deki 1 milyar dolar değerlemeli girişimlerin yarısı göçmenler tarafından kuruldu

ABD ve Avrupa özellikle Suriye'deki olayların ardından bugün yoğun şekilde göçmenliği konuşuyor. Tarihteki her göç akınının dünyanın kaderini değiştirecek kadar büyük olaylara sebep olduğunu söylemek güç değil. Zorunlu göçe uğramış insanların geliştirdiği yeni yerleştikleri ülkelerde hayata geçirdikleri yeni işlerin de dünyada önemli etkiler yarattığını söyleyebiliriz.

National Foundation for American Policy tarafından hazırlanan rapora göre, ABD bünyesinde 1 milyar dolardan fazla değerlemeli girişimlerin yarısı ABD dışında doğan girişimciler tarafından kurulmuş. Verilen rakamlara göre ABD'deki 88 adet 1 milyar dolar değerlemeyi geçen girişimin 44'ünün kurucusu ABD dışında doğmuş.

ABD'ye göç eden girişimcilerin kurduğu 44 girişimin toplam değeri ise 168 milyar doları aşıyor. ABD dışından göçle gelen ve girişimlerini ABD'de kuran girişimcilerin doğduğu ülke sıralamasında ise başı Hindistan çekiyor. Kanada ve İngiltere ikinci sırada iken, üçüncü sırada ise İsrail doğumlu girişimciler bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.