Konuşa Konuşa: Psikoterapiyi herkes için erişilebilir hale getiriyor

Konuşa Konuşa: Psikoterapiyi herkes için erişilebilir hale getiriyor

Terapiye gitmek büyük şehirlerde görece yaygın bir alışkanlık olsa da birçokları için hala erişilebilir bir hizmet değil. Bu sorundan yola çıkan bir bilgisayar mühendisi Selçuk Ermanlar ve bir klinik psikolog Gonca Ersözen çözümü online terapide buldular.

Konuşa Konuşa adında yeni bir web terapi servisi kuran ikili, "Düşüne taşına olmuyorsa, konuşa konuşa çözelim" mottosuyla 1 Nisan’da yayına başladı. Farklı uzmanlık alanlarından altı kişilik klinik psikolog ve psikolojik danışman tarafından hayata geçirilen online psikolojik danışmanlık servisi konusakonusa.com adresinden hizmet veriyor.

Türkiye'nin ve hatta dünyanın her yerinden Türkçe terapi desteğine erişim sağlamasıyla geleneksel yöntemlerden ayrışan servis, yüz yüze terapiye erişim imkanı olmayan veya bundan çekinen, psikolojik danışmanlık seansı için vakti olmayan ancak bir uzman arayan kişilere ulaşmayı hedefliyor.

Web terapi ya da online/e-terapiye aşina olmayanlar için, Konuşa Konuşa'nın bize verdiği bilgilere göre yöntem aslında yüz yüze terapiden çok farklı değil. Öncelikle her iki terapide de konu sınırlaması yok. Nelerin konuşulmayacağı başvuran kişinin neyi, ne zaman ve ne kadar anlatmak istediği ile bağlantılı. Elbette terapistlerle bir ilişki geliştirmek ve güven duygusu oluşturmak da yine web terapide mümkün.

konusakonusa randevu

Danışmanlık almak isteyenler için Konuşa Konuşa üzerinden bireysel psikolojik danışmanlık, çift ve evlilik danışmanlığı, cinsellik ve çocuk yetiştirme gibi farklı alanlarda sorunlarınızı konuşabileceğiniz uzmanlar bulmak mümkün. Yapmanız gereken online görüntülü görüşme ya da telefonla terapi için  konusakonusa.com adresinden seçtiğiniz bir psikologla uygun bir tarihe randevu almak. Günü geldiğinde sizinle bağlantıya geçen Konuşa Konuşa, 30 ya da 50 dakikalık seanslarla terapiye başlıyor. Terapi ücretleri 66 TL'den başlıyor, bu,İstanbul yüz yüze seanslarının yaklaşık üçte biri fiyatına denk geliyor.

Akla ilk yasal sınırlamalar gelse de web terapinin yüz yüze terapiden bu açıdan da farklı olmadığını ve çalışan uzmanların psikoterapi ehliyetinin olmasının yeterli olduğunu söylüyor ekip bize. Henüz yatırım almayan girişimin önceliği büyümek ve web terapiyi herkese götürmek. Bugüne kadar İstanbul dışında Yozgat, Iğdır, Batman ve Ağrı gibi şehirlerden kendilerine ulaşan danışanların olması ekibin doğru yolda olduğunu işaret ediyor. Web öncelikli girişim, mobilin imkanlarıyla selefi olduğu girişimlerden ayrışabilir ve farklı özellikler ekleyebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.