YouTube 360 derece canlı yayınları tanıttı

YouTube 360 derece canlı yayınları tanıttı

Yaklaşık bir yıl önce 360 derece videoları desteklemeye başlayan YouTube, bu özelliği canlı yayınlarla birleştiriyor. Resmi YouTube blogundan 360 derece canlı yayınları duyuran YouTube, üç boyutlu ses desteğiyle bu deneyimi bir adım ileri götürüyor.

Özellikler, dünya çapında milyonlarca kişi tarafından takip edilen müzik, konser, gösteri ve festival gibi etkinlikleri olduğu yerde göremeyen çoğunluğu hedefliyor. YouTube'un 360 derece canlı yayınının ilk kez önümüzdeki hafta sonu meşhur Coachella festivalinde kullanması bu nedenle tesadüf değil.

360 derece canlı yayının sadece bu tip etkinliklere özel olduğunu düşünmemek gerekiyor bu, Google için fazla elitist olurdu. Daha önce incelediğimiz gibi Google'ın 360 derece videolarında erişim en önemli prensiplerinden biri.

YouTube 360 derece canlı yayınları için kısa bir süre önce canlı yayın özellikli VR kamerasını tanıtan Aksel Piran'ın girişimi VideoStitch ve Two Big Ears ile birlikte çalışıyor. Buna ek olarak New York'tan Berlin ve Londra'ya farklı şehirlerdeki YouTube Space stüdyolarına 360 derece canlı yayın yapabilme imkanı getiriliyor.

YouTube üç boyutlu ses desteğini önümüzdeki aylarda tam olarak vermeye başlayacak. İzleyicilerin bugün doğrusal ses desteğiyle yetinmeleri gerekiyor. Yalnızca Android ile sınırlı olan deneyimi oluşturulan çalma listesiyle görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.