Rakuten'in e-kitap şirketi Kobo, D&R ortaklığıyla Türkiye pazarına iddialı bir giriş yaptı

Rakuten'in e-kitap şirketi Kobo, D&R ortaklığıyla Türkiye pazarına iddialı bir giriş yaptı

Rakuten'in e-kitap şirketi Kobo'yu Türkiye pazarına getireceğine dair ilk kez geçtiğimiz Eylül ayında paylaştığımız haber doğrulandı. Kobo, Türkiye pazarına D&R ile kapsamlı bir iş birliği yaparak giriş yaptığını duyurdu.

Geçtiğimiz yıl sonuna doğru D&R mağazalarında görünmeye başlayan Kobo, artık resmen Türkiye'de. E-kitap okuyucusunun D&R erişimiyle sunulmasına ek olarak e-kitap içeriğini de Türkiye'ye açan Kobo, pazara oldukça iddialı bir giriş yaptı. 19 Nisan yani bugünden itibaren D&R'ın online satış kanalı dr.com.tr üzerinden satın alınan tüm e-kitaplar için Kobo e-kitap okuyucusu ya da mobil uygulamalarının kullanılması zorunlu hale geldi. iOS, Android ve Windows e-kitap okuma uygulamalarını da Türkiye'ye açan Kobo'nun mobil uygulaması cihazınızı bir e-kitap okuyucuya çeviriyor.

kobo2

Anlaşmayla birlikte Kobo'nun Touch 2.0, Glo HD ve Aura H2O olmak üzere üç e-kitap okuyucu modelini de D&R'dan satın almak mümkün hale geldi. ABD'de vergiler hariç 90 dolardan başlayan fiyatlarla satılan cihazların Türkiye satış fiyatları da 329 TL'den başlıyor. Kobo'nun en erişilebilir 6 inç'lik dokunmatik ekranlı modeli Touch 2.0, dr.com.tr'de 329 TL'den; orta segmentte konumlanan ve ABD'de vergiler hariç 130 dolara satılan Glo HD modeli 429 TL'den ve ABD'de vergiler hariç 180 dolardan satılan  en üst modeli Aura H2O modeli 649 TL'den satışa sunuluyor. Fiyatlar cihazları D&R'dan satın almayı kesinlikle cazip hale getiriyor. Cihazlara ek olarak Kobo'nu  e-kitap okuyucu kılıfları da artık D&R üzerinden alınabiliyor.

Anlaşma, belirttiğimiz gibi Kobo'nun kendi başına erişemeyeceği bir kitleyi D&R aracılığıyla çekmesine yardımcı olabilecek türden. D&R açısındansa Kobo işbirliği şirketin e-kitap alanındaki en ciddi adımı olarak görülebilir.

Detaylar için dr.com.tr/kobo adresine gidebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.