Avrupalı yemek siparişi girişimi Wolt, Skype ve Supercell kurucularından yatırım aldı

Avrupalı yemek siparişi girişimi Wolt, Skype ve Supercell kurucularından yatırım aldı

Avrupa kıtası Delivery Hero gibi milyarlarca dolarlık bir yemek siparişi girişimi çıkardı ama bu durum girişimcilerin cesaretini kırmıyor. Finlandiyalı yemek siparişi girişimi Wolt.com, önemli yatırımcılardan aldığı yatırımla büyük hayaller kuruyor.

EQT Ventures'ın liderlik ettiği 11 milyon dolarlık yeni yatırımın arkasında Skype'ın kurucusu Niklas Zennström, Supercell CEO'su Ilkka Paananen ve Nokia Başkanı Risto Siilasmaa da gibi önemli isimler yer alıyor ki bu isimlerin Volt'a nasıl bir vizyon katacağı malum.

Bu yatırımla EQT Ventures'ın kurucu ortağı ve Booking.com eski CEO'su Kees Koolen de Wolt'un yönetim ekibine katılıyor. Wolt'un daha önceki 3 milyon dolarlık yatırımında dikkat çeken bir diğer isimse Finlandiya'nın en zengin isimlerinden biri olan ve 'emlak kralı' olarak bilinen Poju Zabludowicz.

Kuzey'den başlayıp aşağı inecek

Finlandiya dışındaki ilk adresinin Stokolm olduğunu duyuran Wolt, Nordik ve Baltık ülkeleri üzerinden Avrupa'ya yayılmak istiyor. Ürün geliştirme tarafını merkez ofisinde hızlandırmayı planlıyor.

Delivery Hero, Just Eat, Take Eat Easy, Deliveroo vb. girişimlerle rekabetten çekinmeyeceğini gösteren Wolt'un CEO'su Miki Kuusi, asıl rakiplerinin köşedeki bakkallar olduğunu söylüyor. Yiyecek tüketiminin halen çok küçük bir parçasının internete kaydığını* ve soğuk Kuzey ülkelerinde bu işin ciddi bir avantajı olduğunu ekliyor.

Finlandiya gibi küçük bir ülkede (nüfusu 5,5 milyon) büyük hayaller kuran Wolt ekibi şu anda 100 bin kayıtlı üye ve 450 restorana ulaşmış durumda.

Wolt'un büyük bir başarı hikayesine dönüşüp dönüşmeyeceğini düşünmekle birlikte, Türkiye pazarının yeni yemek siparişi girişimlerine açık olup olmadığı bir kez daha aklıma geliyor...

*ABD'de 70 milyar dolarlık bir gel-al ve kapıya teslim yiyecek pazarı var ve bunun sadece 9 milyar doları internet üzerinden gerçekleştiriliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.