BMW yeni araç paylaşım servisi ReachNow ile hizmet vermeye başladı

BMW yeni araç paylaşım servisi ReachNow ile hizmet vermeye başladı

Alman otomobil üreticisi BMW, araç paylaşım girişimlerine rakip olarak konumlandırdığı ReachNow adlı yeni hizmetini başlattı. ABD'nin Seattle şehrinde pilot uygulama olarak hayata geçirilen yeni girişimde sadece BMW grubu bünyesindeki otomobilleri kiralayabiliyorsunuz.

BMW, ReachNow uygulaması kapsamında toplamda 400 araçtan oluşan bir filo oluşturmuş. Daha önce de araç paylaşım ile ilgili denemeler yapan Daimler grubu, yeni nesil araç paylaşım ve araç çağırma uygulamaları karşısında varlık göstermeye çalışıyor.

ReachNow uygulaması üzerinden şimdilik BMW 320, BMW i3 ve MINI gibi otomobiller kiralanabiliyor. Mobil uygulama üzerinden sürücü lisansınızı taratmanız ve kendi fotoğrafınızı çekerek doğrulama yapmanız yeterli oluyor. ReachNow-Car-Family

ReachNow'ın modeli araçların teslim al - bırak şeklinde olması. Kısacası belirli bir kiralama noktası yok ve siz araçlar neredeyse oradan teslim alabiliyor ve yine istediğiniz noktaya bırakabiliyorsunuz. Girişimin gelir modeli ise dakika başına ücretlendirme ile kurulmuş.

Bildiğiniz gibi değişen ekonomi karşısında artık araç üreticileri de farklı aksiyonlar alıyor. Uber'in Mercedes-Benz'den 100 bin adet araç sipariş edeceği söylentileri bile pazarı kızıştırmaya yeterken, araç üreticileri paylaşım ekonomisinden uzakta kalmak istemiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.