Facebook videolardaki kişileri otomatik olarak etiketlemeye başlayacak

Facebook videolardaki kişileri otomatik olarak etiketlemeye başlayacak

Düzenlediği f8 konferansında önemli yenilikler ve özellikler açıklayan Facebook bugün bunlara bir yenisini daha ekledi. Artık videolarda yer alan kişiler Facebook tarafından etiketlenecek ve siz de kişilere göre arama yapabileceksiniz.

f8 konferansının bugün düzenlenen oturumları arasında konuşma yapan şirketin makina öğrenme bölümünden sorumlu direktörü Joaquin Quiñonero Candela bu yeni özelliği açıklayan kişi oldu. Şirketin geliştirdiği yapay zeka teknolojisi videolardaki kişileri Facebook üzerinde otomatik olarak etiketliyor. Böylece kullanıcılar içerisinde kendilerinin olduğu veya arkadaşlarının olduğu videoları aratarak bulabilecekler.

Henüz kensilik kazanmamakla birlikte Facebook sizin ve arkadaşlarınızın da video içerisinde yer aldığı bölümleri indekslemeye başlayabilir. Örneğin 4 dakikalık bir video içerisinde yalnızca birkaç saniye yer alıyorsunuz. Kendinizi veya arkadaşınızı o video içerisinde bulmak oldukça zor ancak Facebook'un gelecek etiketleme ve indeksleme özelliği ile bu artık yalnızca birkaç saniyenizi alacak. Özelliğin tam olarak ne zaman yayına alınacağı ise Facebook tarafından henüz açıklanmadı.

Görsel Kaynak: Techcrunch

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.