Android'in yeni işletim sistemi N'in ikinci ön izleme versiyonu yayınlandı

Android'in yeni işletim sistemi N'in ikinci ön izleme versiyonu yayınlandı

Google'ın Android için geçtiğimiz yıl duyurduğu yeni işletim sistemi Android N'in geliştiriciler için ikinci ön versiyonu yayınlandı. Bu yeni güncellemeyle birçok yeni güvenlik ve kullanım kolaylıkları da geliyor.

Android N'in yeni yayınlanan versiyonunda ilk dikkat çeken nokta kullanıcıların uygulamalar üzerinde kısayollar oluşturabilmesi. Apple'ın iPhone'lar için geliştirdiği ''3D Touch'' özelliğine benzer şekilde çalışan bu kısayollarla cep telefonunda yapmak istediğiniz birçok şeyi tek tuşla yapabileceksiniz. Örneğin yollayacağınız mesajları kısayol oluşturarak tek dokunuşla kısayolunu hazırladığınız mesajları gönderebilir, Google Haritalar'da önceden belirlediğiniz lokasyon için navigasyonu açabilirsiniz.

Yeni işletim sisteminin ikinci ön izleme versiyonuyla birlikte gelen bir diğer önemli güncelleme ise grafik API'nda olmuş. Android N'in 3D Render API'ı Vulkan ile güncelleştirilmiş. Yeni Android işletim sistemi özellikle üç boyutlu oyunlarda ve uygulamalarda çok daha iyi performans göstericek. Tüm bunların yanında ''Unicode 9'' emoji paketi de Android N'e eklenen yenilikler arasında.

Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9 veya Pixel C tabletlerden herhangi birisine sahipseniz Android Beta Programına kaydolarak yeni mobil işletim sistemini deneyebilirsiniz ya da dosyayı indirerek telefonunuza manuel kurulum gerçekleştirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.